Vinete Bătute. O rețetă plină de savoare, ce merită încercată

Vinete Bătute. O rețetă plină de savoare, ce merită încercată Sursa foto: Dreamstime.com

Deși vinetele sunt adesea folosite pentru a prepara salate, este momentul să încercăm și alte rețete noi. Vinetele bătute sunt o opțiune simplă și au o textură cu totul aparte.

Vinetele se remarcă prin conținutul bogat de bioflavonoide, substanțe responsabile pentru culoarea mov a cojii. Aceste bioflavonoide acționează ca antioxidanți puternici pentru sânge, având beneficii suplimentare în reglarea tensiunii arteriale și eliminarea depunerilor de colesterol de pe pereții vaselor sangvine.

Studiile au demonstrat că un consum regulat de vinete contribuie la dizolvarea cheagurilor de sânge din organism, cu condiția ca leguma să fie proaspătă. În plus, vinetele sunt bogate în vitaminele din complexul B, precum niacina, tiamina și acidul pantotenic, dar și în minerale esențiale, precum potasiul, fierul și magneziul, potrivit drmax.ro.

Ingrediente

  • roșii
  • mozzarella
  • brânză
  • ierburi aromatice
  • usturoi
  • condimente
  • ulei de măsline
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Această rețetă nu necesită cântar, ci doar o aproximare a cantității de ingrediente și gustarea de sare pe parcurs. Începeți prin a spăla bine vinetele, apoi ștergeți-le și începeți să le bateți cu un sucitor de lemn, pe toate părțile. Acest proces va ajuta să spargeți fibrele și să le faceți mai maleabile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un bol separat, amestecați toate celelalte ingrediente. Secționați fiecare vină și umpleți-o cu amestecul preparat. Apoi, puneți toate vinetele la cuptor și coaceți-le timp de 30 - 40 de minute la 200 - 220 de grade Celsius, potrivit rețeteșivedete.ro.

Cum alegi vinetele

Atunci când alegi vinetele, optează pentru cele ferme la atingere și fără pete sau semne de deteriorare pe coajă. Vinetele proaspete trebuie să aibă un luciu caracteristic și o culoare mov închis intens. În plus, verifică ca tulpina și capacul vinetelor să fie de o culoare verde aprinsă. Sezonul acestor legume este din vara până în octombrie, dar cu puțin noroc, le poți găsi pe tot parcursul anului.

În ciuda faptului că alergia la vinete este rar întâlnită, dacă ai suspiciuni în acest sens, este recomandat să consulți un medic specialist. De asemenea, unele persoane preferă să evite consumul de vinete, deoarece aceste legume pot cauza inflamații în organism.

De asemenea, se știe că vinetele pot conține substanțe numite nasunine, care pot interfere cu absorbția fierului în corp. Prin urmare, persoanele cu deficiențe sau anemii ar trebui să limiteze consumul de vinete în cantități mari.