Boeing a semnat un contract important U.S. Air Force. 2,38 miliarde de dolari sunt în joc
- Emma Cristescu
- 25 noiembrie 2024, 10:33
Boeing a semnat un contract de 2,38 miliarde de dolari cu U.S. Air Force pentru construcţia a încă 15 aeronave de realimentare KC-46A Pegasus, ca parte a achiziţiei Lot 11. Compania are contracte pentru 168 de avioane KC-46A la nivel global. Din 2019, aceasta a livrat U.S. Air Force 89 de avioane KC-46A şi patru Forţelor Aeriene din Japonia.
Boeing a semnat un contract important
În luna octombrie, aeronava KC-46A Pegasus a fost desfăşurată pentru prima sa misiune pe scară largă după aprobarea pentru operaţiuni de luptă globale în 2022. KC-46A Pegasus este un avion militar de realimentare aeriană şi transport strategic, dezvoltat de Boeing.
Și-a retras oferta de contract colectiv de muncă
Luna trecută, Boeing şi-a retras oferta de contract colectiv de muncă pentru 33.000 de lucrători care se află în grevă de la jumătatea lunii septembrie şi a spus că negocierile ulterioare ”nu au sens în acest moment”. Oprirea producției va costa compania mai mult de 1 miliard de dolari pe lună, a declarat S&P Global Ratings, în timp ce a emis o perspectivă negativă pentru ratingurile de credit ale gigantului aerospaţial.
Stephanie Pope, CEO al unităţii de avioane comerciale a Boeing, a declarat că producătorul de avioane a îmbunătăţit oferta în timpul discuţiilor din această săptămână, dar că sindicatul nu a luat în considerare propunerile. ”În schimb, sindicatul a făcut cereri nenegociabile cu mult peste ceea ce poate fi acceptat dacă dorim să rămânem competitivi ca afacere”, a spus Pope într-o notă adresată personalului.
Boeing se confruntă cu o criză de proporții
Sindicatul, Asociaţia Internaţională a Maşiniştilor şi Lucrătorilor din Aeronautică, a declarat că Boeing a refuzat să îmbunătăţească salariile, planurile de pensionare şi concediile sau concediile medicale. Criza prin care trece compania a fost cauzată de problemele de siguranță de la aeronavele 737 MAX 9. Două dintre ele s-au prăbușit, omorând peste 300 de persoane. Compania a fost acuzată de conspiraţie pentru fraudă, după anchetele legate de accidentele mortale în care a fost implicat modelul 737 MAX.