Cei cu adevărat dezamăgiţi că nu a venit Apocalipsa

Cei cu adevărat dezamăgiţi că nu a venit Apocalipsa

Par a se integra perfect printre ceilalți americani. Doar că-i mai dau de gol tricourile cu îndemnuri la pocăinţă pe care le-au purtat până mai ieri. Le purtau cu un scop.

Sâmbătă, lumea trebuia să se sfârşească. Că doar aşa prezisese „profetul” lor, Harold Camping, un fost inginer întors către credinţă, a cărui teorie despre sfârşitul lumii  - intens mediatizată la propria reţea de radiouri, Family Radio Network -  a adus câțiva oameni în stradă. Ceva însă n-a mers, Apocalipsa s-a amânat şi de data aceasta. Ei, adepții lui Camping, rămân însă în urma „evenimentului”. Probabil cumva dezamăgiţi că nu s-a deschis măcar puţin cerul.

„Mama mi-a spus că nu am să ajung în Rai”

Un amplu reportaj publicat de cotidianul american „New York Times” descrie o familie de adepţi ai lui Camping, cu doar două zile înainte de „data limită” aşteptată de cu sufletul la gură. Era mult de muncă: alergau care încotro pe bulevarde aglomerate, împărţind fluturaşi. Alături, câteva feţe tinere, puţin cam ruşinate. „Copiii familiei Haddad, din Middleton, Maryland, au multe pe cap: proiecte şcolare, teste naţionale, petreceri de weekend. Şi părinţi care cred că Pământul se va autodistruge sâmbăta aceasta”, scriu ziariştii americani. Tinerilor nu le e uşor. În urmă cu vreo doi ani părinţii au decis brusc: nu mai pun bani deoparte pentru studiile copiilor, nu mai fac nimic prin casă, că oricum nu mai contează, vine sfârşitul lumii. Săptămâna trecută familia a călătorit la New York, unde copiii s-au simţit încurcaţi împărţind fluturaşi despre marele eveniment care urma să se întâmple. „Mama mi-a spus că nu am să ajung în Rai. La început am fost foarte supărată, dar e ceea ce ea crede cu adevărat”, le-a spus Grace, fiica de 16 ani a familiei Haddad, jurnaliştilor americani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nişte „inofensivi” şi familiile lor

Familia Haddad e doar o parte infimă din tot tabloul de săptămâna trecută din SUA. „Mii de oameni din toată ţara şi-au petrecut ultimele zile pe străzi, luându-şi rămas bun înainte de ziua de sâmbătă, Ziua Judecăţii, când se aşteaptă să fie absorbiţi în Rai. Necredincioşii, spun ei, vor fi lăsaţi în urmă să piară împreună cu restul lumii în următoarele cinci luni. Cu tricourile lor cu Apocalipsa, pancartele şi fluturaşii, aceşti adepţi – văzuți, de cele mai multe ori, strângând Bilblii în mâini – sunt de obicei priviţi ca fiind inofensivi, în afara religiei oficiale. Dar lucurile în care cred au dus, de multe ori, la tensiuni în interiorul propriilor lor familii”, scrie „New York Times”. Câteva sentimente amestecate

Robert, tatăl familiei, e singurul care a mai lucrat de când a îmbrăţişat ideile lui Camping  - aflat deja la a doua „profeţie”, după ce prima Apocalipsă anunţată de el, prin 1994,  s-a cam „amânat” până azi. Doamna Haddad a demisionat, şi şi-a asumat pierderea prietenilor şi chiar a copiilor în tot vârtejul acesta al credinţei oarbe în „Ziua de Apoi din 21 mai 2011”. Copiii mai râd uneori de mamă. Când le zice să-şi facă patul, răspund: „Păi, de ce? Şi-aşa vine sfârştiul lumii”. Tinerii sunt totuşi îngrijoraţi că nu vor avea bani destui să meargă la colegiu. Le-au mai mărturisit ziariştilor americani că le e și o ruşine îngrozitoare de ce propovăduiesc părinţii lor în stradă. „Oamenii se uită la familia mea şi cred că aşa sunt şi eu. Încerc să-mi ţin prietenii cât mai departe posibil de ei”, a spus Joseph Haddad, în timp ce era împins pe Ninth Avenue, pentru a împărţi Biblii. „Nici măcar nu mai am puterea să mă gândesc eu la ce aş vrea să fac în viaţă. Pentru că părinţilor mei, principalul meu sprijin, nu le pasă”, a adăugat adolescentul. În ciuda entuziasmului, mama lui s-a declarat totuşi uşor încurcată la gândul venirii Apocalipsei. „Sunt entuziasmată de întoarcerea Domnului, dar mi-e frică să nu rămână copiii mei în urmă. Dar, până la urmă, trebuie să accepţi voinţa Lui Dumnezeu”, a spus doamna Haddad.

CITIŢI ŞI:
  • Apocalipsa s-a amânat
  • Cum petrecem sfârşitul lumii?
  • Antonescu nu crede că Apocalipsa vine pe 21 mai
  • Sfârşitul lumii vine în 21 mai 2011. America, plină de panouri de avertizare