Asamblată în numai șapte zile de o firmă din Brașov, roata panoramică, adusă din Italia, oferă turistilor cea mai frumoasa priveliște de pe malul mării. Roata mare de la Constanta este amplasata pe faleza Cazinoului, la câțiva metri de intrarea în port. Constructorii au lucrat la foc continuu pentru a monta roata gigant, în stil englezesc, iar vineri seara, primii vizitatori au putut urca în cabine.

   

„Un tur, o plimbare înseamnă trei rotații complete, iar ca timp variază pentru că depinde de cât de multe persoane sunt în roată”, a explicat constructorul italian David Lamborghini, care a precizat că este vorba de o roată asemănătoare celor din Londra, Barcelona, Viena. Terenul pe care roata a fost amplasat a fost pus la dispoziție, gratuit, de către primăria Constanța.

   

Primii turiști, dar și localnici, care erau la plimbare pe malul mării și care au urcat in cabine, au fost, de la prima rotatie, martorii unui apus de soare fascinant. Uriașa roata are 36 de metri înaltime, 24 de cabine cu 6 locuri, o cabină pentru persoane cu dizabilități locomotorii și o cabină VIP.

Un bilet într-o cabină normală costă 20 de lei. O tură, care inseamnă trei rotații, ține 7 minute. „Un bilet în cabina VIP, unde se servește Prosecco sau ceva potrivit VIP-urilor, costă 200 de lei și o tură durează o jumătate de oră”, a declarat purtătorul de cuvând al primăriei Constanța, Adriana Deoancă.

Turiștii pot urmări, de sus, un peisaj spectaculos: Marea Neagra, Cazinoul și, în premieră, portul Constanta, cu navele acostate la cheu, macarale, un adevărat oraș, ascuns până acum privirilor. Pentru că suntem în pandemie, clienţii trebuie să respecte câteva reguli. Măştile sunt obligatorii, iar în cabină vor putea urca doar patru persoane, dacă sunt din aceeași familie. Dacă nu, urcă doar două persoane.

Primăria Constanța oferă și câteva facilități localnicilor. Elevii și studenții care au absolvit anul de învățământ cu nota 10 precum și persoanele cu handicap locomotor nu plătesc plimbarea cu roata panoramică, iar pensionarii constănțeni plătesc jumătare din preț. Roata panoramică va funcțioana până la sfârșitul sezonului estival.