Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a aprins cea mai mare instalaţie de lumini de Crăciun de interior, la Sun Plaza
S-a aprins cea mai mare instalaţie de lumini de Crăciun de interior, la Sun Plaza

S-a aprins cea mai mare instalaţie de lumini de Crăciun de interior, la Sun Plaza

449.658 de beculeţe. Aceasta este oficial cea mai mare instalaţie de Crăciun de interior din lume, record ce a fost omologat în această seară în incinta mall-ului Sun Plaza de reprezentantul Guinness World Records.

Vedeta Laura Cosoi şi primarul sectorului 4 Cristian Popescu, alias Piedone, au pornit cele peste 700 de instalaţii care au dat viaţă celui mai mare ansamblu de lumini de Crăciun din lume, amenajat în interior, record omologat de către reprezentantul Guinness World Records.
În total, acest ansamblu numără fix 449.658 de beculeţe, potrivit organizatorilor. La eveniment s-au adunat în jur de 1.000 de oameni, care au vrut să asiste la înregistrarea recordului mondial. După aprinderea perdelelor de lumini, primarul Piedone a anunţat că pe 1 decembrie va aprinde luminile de Crăciun în sectorul 4.
Pe parcursul zilei, vizitatorii Sun Plaza au avut ocazia să participe la o tombolă specială: estimarea cea mai apropiată de numărul real de becuri va fi premiată de către Sun Plaza cu 1.000 de lei. Laura Cosoi va fi cea care va extrage câştigătorul premiului.
Sute de perdele de lumini, decor interior de Crăciun
Potrivit organizatorilor, acest record constă în 500 de perdele de lumini de doi metri lăţime şi 1,5 metri lungime, şase perdele de lumini de doi metri înălţime şi şapte metri lăţime montate la toate intrările mall-ului, la care se adaugă alte 20 de perdele de lumini înalte de doi metri şi late de şapte metri, plasate la toate magazinele fast-food.
În plus, la etaj au fost aşezaţi 40 de brazi de Crăciun în care strălucesc 2.400 de leduri, iar pe toate scările rulante ale mall-ului Sun Plaza au fost montate 120 de ghirlande de lumini. 


Înainte şi după

  • Fotografii de Codrin Prisecaru (Evenimentul zilei)
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.