Ce vor bărbaţii de la femei

Ce vor bărbaţii de la femei

Pentru aventuri de-o noapte sunt preferate femeile frumoase, iar pentru relaţii pe termen lung bărbaţii caută partenere cu "aspect sănătos".

Atunci când ne alegem un partener pentru o aventură de-o noapte sau pentru aventura vieţii criteriile diferă. Pentru o relaţie de o noapte aspectul fizic primează, atât la femei, cât şi la bărbaţi, pentru cele pe termen lung intervine şi statutul social ori personalitatea.

Bărbaţii îşi doresc partenere fertile

„Pentru aventuri de-o noapte, bărbaţii sunt atraşi inconştient de femei mult mai frumoase decât ei. Pe de altă parte, femeile sunt atrase de bărbaţi frumoşi, dar cu trăsături masculine: maxilar proeminent, nas bine conturat, barbă, sprâncene groase. Ele consideră că acest tip de bărbaţi fac sex mult mai bine decât bărbaţii cu trăsături feminine“, se arată într-un studiu realizat de psihologii Norman Li, de la Universitatea Austin, din Texas, şi Eva C. Klohnen, de la Universitatea din Iowa, şi publicat în „Journal of Personality and Social Psycholog“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru relaţii pe termen lung, femeile sunt atrase de parteneri cu un statut social ridicat, ceea ce nu este valabil şi în cazul bărbaţilor. Femeile care consideră că arată bine şi sunt frumoase sunt atrase inconştient de bărbaţii cu trăsături masculine. Cele mai puţin atră- gătoare caută inconştient bărbaţi cu aspect fizic blând, feminin, considerând că aceştia vor aloca mai mult timp familiei şi copiilor. Pe de altă parte, bărbaţii sunt atraşi de partenere cu aspect sănătos, nu foarte slabe, fertile (au şoldurile late şi sânii mari).

„Un rol important îl joacă şi personalitatea. Cu cât aceste caracteristici ale personalităţii cum ar fi: să-şi exprime sentimentele, să fie comunicativ, să se implice în relaţie sunt mai similare cu atât satisfacţia maritală este mai mare“, afirmă psihologul Eva Klohnen.

Reacţia la conflicte arată viitorul relaţiei

Trăsăturile de personalitate joacă un rol important atât la începutul relaţiei, dar, mai ales, după o perioadă de 3-4 ani.

„Anumite caracteristici şi atitudini sunt vizibile încă de la începutul relaţiei. Ele se manifestă în orice împrejurare, cum ar fi rezolvarea problemelor de zi cu zi“, explică psihologul Ovidiu Brazdău. Dacă aceste atitudini sunt diferite la cei doi parteneri, rezultatele vor fi cearta şi conflictele. Când cei doi doresc să-şi facă un viitor împreună ar trebui să observe în ce mod rezolvă fiecare problemele şi cum reacţionează la diferite situaţii.

„Cu cât reacţiile şi modalitatea de a face faţă situaţiilor dificile sunt mai diferite cu atât şansele ca soţii să aibă o viaţă liniştită împreună scad“, este de părere psihologul Ina Alion.