Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce trebuie să ştii atunci când îţi cumperi anvelope de iarnă
Ce trebuie să ştii atunci când îţi cumperi anvelope de iarnă

Ce trebuie să ştii atunci când îţi cumperi anvelope de iarnă

Vestea că, începând cu 1 noiembrie, toţi şoferii trebuie să-şi echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarnă nu a luat prin surprindere pe nimeni, deoarece autorităţile intenţionau să introducă această obligativitate încă de iarna trecută, fiind amânată pentru iarna care vine.

Astfel, românii care nu şi-au achiziţionat încă anvelope adaptate sezonului rece mai au aproape o lună la dispoziţie să o facă. În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei, precum şi reţinerea certificatului de înmatriculare al automobilului.
Practic, vor fi amendaţi şoferii care vor circula pe drumurile ţării, fie în oraşe, fie în afara localităţilor, în condiţii de zăpadă sau pe drumurile acoperite de gheaţă sau de polei, conform legii care va intra în vigoare pe 1 noiembrie. Dacă maşina dvs. este echipată cu cauciucuri all seasons, puteţi sta liniştit, deoarece acestea fac faţă atât în sezonul cald, cât şi în cel rece.
Sfaturi pentru alegerea cauciucurilor
Specialiştii vă sfătuiesc ca, odată cu schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă, să vă cumpăraţi şi jante noi din tablă de oţel, astfel încât să nu existe riscul deteriorării cauciucurilor de vară în procesul demontării de pe jante.
Un alt sfat este să vă alegeţi anvelopele după ce consultaţi cartea tehnică a maşinii, pentru a nu da greş în privinţa dimensiunii optime.
Totodată, feriţi-vă de anvelopele care au stat în depozitele magazinelor mult timp, deoarece termenul de folosire a acestora este de şase ani şi, cumpărându- le, le veţi folosi mai puţin timp decât dacă aţi achiziţiona cauciucuri produse recent.
Bugetul necesar pentru echiparea cu cauciucuri de iarnă variază în funcţie de tipul maşinii. De exemplu, proprietarii unui Ford Ka vor plăti circa 400 lei, iar cei ai unui Logan vor achita circa 1.000 lei.
CITIŢI ŞI:

  • Cauciucuri de iarnă, amendă pentru cei care nu le schimbă