Ce trebuie să puneți în tigaie înainte de a prăji cartofii. Secretele marilor bucătari

Ce trebuie să puneți în tigaie înainte de a prăji cartofii. Secretele marilor bucătari Sursa Foto: Arhiva EVZ

S-a aflat ce trebuie să puneți în tigaie înainte de a prăji cartofii. Faimoșii bucătari au declarat că trebuie respectați anumiți pași pentru a face o mâncare delicioasă.

S-a aflat ce trebuie să puneți în tigaie înainte de a prăji cartofii. Dacă vreți cartofi crocanți, care să nu se să sfărâme și să se lipească de tigaie, trebuie să respectați câțiva pași. Faimoșii bucătari au declarat că trebuie să presărați pe tigaie vreo trei lingurițe de sare. Apoi, lăsați-o să se coacă pe tigaie timp de 10 min. Și modelul de tigati este foarte important.

Cum se gătesc corect cartofii

  1. În primul rând, este bine să alegeți tipul de cartofi. Cartoful galben este perfect pentru cartofii prăjiți.
  2. Se curăță cartofii și se taie după preferințe. Se spală în câteva ape pentru ca amidonul din cartofi să fie înlăturat atât cât va fi posibil. Se pun pe prosop de hârtie pentru a se scurge apa.
  3. Între timp se înfierbântă tigaia. Presurați pe tigaie vreo trei lingurițe de sare și lăsați-o să se coacă pe tigaie timp de 10 min. Bucătarii au declarat că acesta este trucul pentru a nu se lipi cartoful de tigaie. Cu un prosop de hârtie se înlătură sarea.
  4. Se toarnă uleiul și se lasă să se înfierbânte, apoi se pun cartofii. Se pune și un capac, altfel cartofii ar putea să rămână cruzi. Cartofii se prăjesc la foc mediu la început, apoi la foc mai mare pentru a ieși crocanți. Puteți întoarce cartofii cu o spatulă de lemn. Ei trebuie lăsați la prăjit între 25 și 20 de minute.
  5. Se presară sarea și alte condimente pe care le preferați cu un minut înainde de a stinge focul. Sarea poate înmuia rapid cartofii, dacă o punem la mijloc de pregătire.
  6. Ce trebuie să puneți în tigaie înainte de a prăji cartofii. Secretele marilor bucătari

    Cartofi prăjiți. Ffoto: commons.wikimedia.org

Cea mai bună rețetă de cartofi prăjiți

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • cartofi
  • ulei
  • sare.
  1. Curăță și spală cartofii. Poți să-i tai în următoarele forme: pai, wedges sau rondele.
  2. Lasă legumele în apă rece cel puțin o oră. Acest pas ajută la eliminarea parțială a amidonului din cartofi. Cu cât rămâne mai puțin amidon în ei, cu atât vor deveni mai crocanți.
  3. După înmuiere, scoate cartofii și usucă-i bine cu șervețele de hârtie.
  4. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Asigură-te că tigaia este destul de mare pentru a permite cartofilor să aibă spațiu între ei și să fie acoperiți de ulei încins.
  5. Prăjește-i în uleiul încins timp de șase-șapte minute la foc mediu, până devin ușor aurii. Apoi, scoate-i pe șervețele de hârtie absorbante pentru a elimina excesul de ulei.
  6. Crește temperatura focului și încălzește uleiul mai tare, potrivit rețeteșivedete.
  7. Prăjește din nou cartofii timp de unu-două minute.
  8. Scoate-i din ulei, presară puțină sare peste ei și servește-i imediat. Asta este tot. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News