“Tatal fraţilor Liviu şi Viorel Dragnea a fost miliţian. Copilaria şi-au petrecut-o pe unde era detaşat tatal cu serviciul. Nea Florian era şef de post.Liviu e născut la Gratia, iar Viorel la Săelele”, povestea recent un apropiat al familiei Dragnea

Fratele mai mare al lui Liviu Dragnea, Viorel, colonel în rezervă al Poliţiei Române, a decedat în 24 august 2013, la vârstă de 58 de ani, presă relatând atunci că acesta suferea de cancer pulmonar şi că a avut o lungă perioada de suferinţă. Viorel Dragnea s-a stins din viaţă la o clinică din Istanbul, Turcia, unde stătuse internat aproximativ două luni.

Liviu Dragnea a urmat cursurile Liceului de matematică-fizică Unirea din Turnu Măgurele (1976-1980). Este licențiat al Facultății de Transporturi, secția autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București (1981-1987) iar, în iulie 1997, a urmat o specializare la Școala de Înalte Studii Administrative din Roma, Italia.

În 2001 a urmat un curs de management al administrației publice locale din cadrul ASE București. În 2004 a absolvit cursurile Colegiului Național de Apărare în cadrul Universității Naționale de Apărare 'Carol I' din București.

A lucrat ca inginer auto, șef atelier mecanic la IUGTC Craiova (1987-1991); a fost manager la mai multe firme private (1991-1996).

A fost membru al Partidului Democrat; vicepreședinte al PD — filiala Turnu Măgurele (oct. 1995 — mart. 1996), și al Organizației județene PD Teleorman (1995-2001). Director de campanie electorală la alegerile locale și generale din 1996.

Consilier în cadrul Consiliului Local al municipiului Turnu Măgurele (2 iun.—23 dec. 1996).

A fost prefect al județului Teleorman (23 dec. 1996 — 2000). Președinte al Consiliului Județean Teleorman (din 17 iun. 2000). După alegerile din 2000 s-a înscris în PSD.

La Comitetul Executiv Național (CExN) din 22 iulie 2015, a fost ales președinte interimar al PSD, după ce Victor Ponta a anunțat că s-a retras din funcția de președinte al partidului. S-a înscris în cursa pentru președinția partidului, la 27 septembrie 2015, fiind singura candidatură acceptată de Comitetul Executiv Național al PSD.

În aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Referendumul", dosar privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui de la acea dată Traian Băsescu.

Preşedintele PSD este în prezent cercetat de DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, într-un dosar  în care este cercetată şi fosta lui soţie, Bombonica Prodana.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Te-ar putea interesa și: