Ce salariu poţi primi la un job sezonier în străinătate

Ce salariu poţi primi la un job sezonier în străinătate

Pentru sezonul estival din acest an, nu doar ofertele de vacanţă sunt tentante, dar şi ofertele de muncă în străinătate. Peste 24.000 de locuri de muncă sezoniere, majoritatea în turism, restaurante şi hoteluri sunt disponibile în perioada celor aproximativ 100 de zile de vară.

Cele mai multe oferte, conform portalului TJobs, sunt în hoteluri (peste 7.780 de oferte), pe vase de croazieră (1.000) şi în restaurante (1.630).

În ceea ce priveşte salariile pe vasele de croazieră, acestea ajung la aproximativ 1.500 de euro pe lună. Însă, cazarea şi masa sunt asigurate, astfel că în privinţa cheltuielilor, acestea sunt minime. Programul de muncă este de şase zile pe săptămâne, 12 ore pe zi.

Salarii mai mari au cei cu specializări, în special în medicină. Salariile medicilor ajung şi la 5.000 de euro pe lună, concluzionează portalul TJobs care a centralizat datele cu oferte din 35 de state.

Ne puteți urmări și pe Google News

La nivel european, ultima schimbare privind piaţa muncii a venit din partea Germaniei şi a Austriei. Cele două state au anunţat că deschid piaţa muncii pentru cetăţenii a opt state est-europene, mai puţin România şi Bulgaria.