Evenimentul Zilei > Economie > Ce au vorbit ieri Antonescu şi Isărescu
Ce au vorbit ieri Antonescu şi Isărescu

Ce au vorbit ieri Antonescu şi Isărescu

Preşedintele interimar Crin Antonescu a afirmat, marţi seară, că a discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre transmiterea mesajului că România este o "ţară normală", care-şi respectă toate angajamentele, inclusiv cele cu FMI şi Banca Mondială.

"Am adresat rugămintea guvernatorului BNR, domnul Mugur Isărescu, de a avea o întrevedere care, evident, să ne prilejuiască o trecere în revistă a condiţiilor economice şi financiare a raporturilor dintre ce se întâmplă din punct de vedere economic şi politic în România, în ultima perioadă, şi datele cele mai importante de natură economică şi financiară", a spus Antonescu, citat de Agerpres.

El a precizat că Mugur Isărescu este de acord că mesajul – şi realitatea – pe care toţi trebuie să-l transmită este acela că România este "o ţară normală, o ţară care-şi respectă toate angajamentele, inclusiv cel cu FMI, cu Banca Mondială".

Antonescu a mai spus că sublinierea respectivei idei de către factorii economici este de natură să asigure parcurgerea cu succes a acestei perioade, "ceva mai complicate din punct de vedere politic".

Crin Antonescu a avut marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.