Evenimentul Zilei > Justitie > Ce au decis judecătorii în dosarul Ayahuasca! Veste tristă pentru Gelu Oltean
Ce au decis judecătorii în dosarul Ayahuasca! Veste tristă pentru Gelu Oltean

Ce au decis judecătorii în dosarul Ayahuasca! Veste tristă pentru Gelu Oltean

Tribunalul Brașov a decis ca fostul șef al ”Doi și-n sfert”, chestorul Gelu Oltean, și iubita acestuia Vanessa Youness să rămână în arest pentru încă 30 de zile

După trei zile de amânare, judecătorul de la Tribunalul Brașov a decis ca Gelu Oltean și Vanessa Youness să rămână în arest preventiv, pentru a treia lună la rând. Cei doi au fost arestați la începutul lunii decembrie 2019, sub acuzația de droguri de mare risc.

Vinerea trecută, Tribunalul Brașov a luat în discuție prelungirea mandatului de arestare în dosarul Ayahuasca. Procurorul DIICOT a cerut prelungirea perioadei de arest preventiv deoarece nu sunt gata expertizele economice făcute la firmele patronate de Vanessa Youness, prin care se derulau ședințele spirituale șamanice, unde participanții se drogau în voie cu ceai de Ayahuasca, care conține DMT, un drog de mare risc. Mai mult, procurorul a mai spus că încă nu sunt gata toate analizele plantelor ridicate din clinica unde 37 de persoane participau la ritualul șamanic.

De partea cealaltă, avocatul Călin Budișan care îl apără pe Gelu Oltean a declarat că la dosar nu există nicio probă care să ateste că plantele cu DMT, i-au aparținut lui Gelu Oltean. ”Nu există nicio discuție purtată de Gelu Oltean în care să se fi făcut referire la această substanță, cu toate că au fost autorizate măsuri de supraveghere tehnică, puse în executare încă din 10 decembrie 2019, respectiv cu patru zile înainte de ședința de purificare, când pregătirile pentru eveniment erau în plină desfășurare … Gelu Oltean nu s-a ocupat de procurarea acestor plante, asttel încât să fi putut cunoaște ce plante se foloseau la ceremonie și ce conținut aveau acestea”, a precizat avocatul Budișan.