Preferinţele potenţialilor cumpărători de locuinţe noi se îndreaptă spre apartamente de două camere cu preţuri în jur de 60.000 euro, dar nu mai mult de 80.000 euro, situat neapărat în oraş, conform unei analize a portalului Proiecte.biz, remisă azi Agerpres.

Astfel, peste 40% dintre persoanele aflate în căutarea unei locuinţe în cadrul unui proiect rezidenţial nou se îndreaptă spre apartamentele de două camere, spre garsoniere orientându-se 28%, în timp ce pentru trei camere optează 22%. Fiind şi cel mai scump tip de apartament, aria căutărilor pentru apartamentele de 4 camere se restrânge la aproximativ 1%.

Există, în continuare, un segment de piaţă pentru care căutările se îndreaptă spre zona de case şi vile, 8% dintre cei interesaţi de proiecte rezidenţiale noi dorind un astfel de imobil.

Comparativ cu datele studiului ‘Achiziţia de proprietăţi imobiliare’, derulat de Proiecte.biz, în parteneriat cu DaedalusMillwardBrown, în 2009, per ansamblu, situaţia s-a schimbat. Căutările potenţialilor cumpărători interesaţi de case sau vile au scăzut de la aproximativ 24%, cât era în 2009, la 8%. Observăm şi că, în urmă cu trei ani, în topul căutărilor cumpărătorilor pe locul doi după apartamentele de două camere se plasau apartamentele de trei camere (29,3%) şi abia apoi garsonierele (17,1%).