Într-o lucrare științifică, profesorul Neculai Zamfirescu susține că procurorii care au lucrat la caz nu au luat în considerare toate elementele pentru a stabili dacă Mădălina Manole  comis suicide sau a fost omorâtă, scrie cancan.ro.

 

În cursul său, profesorul arată că în cazul Mădălinei Manole nu a existat decât aparența convingerii organelor judiciare, întrucât din cercetarea efectuată la fața locului regăsim ideea sinuciderii, idee care, odată adusă în mintea echipei de cercetare, a sugerat o altă idee. Mai precis, ideea cazului deja rezolvat.

 

În prima parte a cursului pe care profesorul Ionel Tanoviceanu îl predă sutdenților care vor deveni judecători, juriști sau procurori, este specificat că „Ascunzișurile adevărului în acțiune sunt limpezite de conștiința investigației criminale”. Continuând munca de cercetare la fața locului cu toate mijloacele de cercetare care acum s-au modificat radical , faza de lucru la fața locului este esențială susține și Neculai Zamfirescu, profesor universitar care a cercetat în detaliu cazul.

 

Acesta susține că trebuia făcută o cercetare mult mai minuțioasă la fața locului unde a fost descoperit trupul artistei și că datele prelevate trebuiau comparate și ar fi trebuit să fie consultați și alți specialiști pentru aflarea adevărului, concret.

 

”Va trebui sa fie în măsură a-și exercită influența prestigiului profesional alături de alți specialiști, pentru că împreună cu aceștia să realizeze punerea în acord a datelor investigative”, se mai scrie în ziar.