Evenimentul Zilei > Justitie > CAZUL JAPONEZEI UCISE. 37 de ofiţeri de poliţie CERCETAŢI ŞI SANCŢIONAŢI
CAZUL JAPONEZEI UCISE. 37 de ofiţeri de poliţie CERCETAŢI ŞI SANCŢIONAŢI

CAZUL JAPONEZEI UCISE. 37 de ofiţeri de poliţie CERCETAŢI ŞI SANCŢIONAŢI

Sancţiuni dure! Mai mulţi poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov şi ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti sunt cercetaţi, în urma controlului dispus de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa. Verificările au fost dispuse după moartea studentei japoneze Yurika Masumo, ucisă într-o pădure de lângă Otopeni.

În urma controlului MAI, au fost dispuse măsuri de cercetare prealabilă faţă de nouă ofiţeri, dintre care şi membri ai conducerii Inspectoratului Judeţean Ilfov şi atenţionarea altor 14 ofiţeri. De asemenea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti  a fost sesizat în cazul a doi ofiţeri şi a unui agent de poliţie.
La nivelul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, au fost dispuse măsuri de cercetare prealabilă pentru opt ofiţeri şi membri ai conducerii, precum şi atenţionarea a şase ofiţeri.
Sancţiunile survin ca urmare a controlului efectuat după moartea studentei Yurika Masumo, japoneza de 20 de ani, omorâtă pe data de 15 august, într-o pădure de lângă Otopeni. Ucigaşul acesteia, Nicolae Vlad, de 26 de ani din Baloteşti-Ilfov, umbla nestringherit în libertate, deşi violase şi omorâse alte bătrâne. El a fost arestat abia după decesul tinerei din Ţara Soarelui Răsare.
Controlul a fost efectuat în perioada 3- 21 septembrie 2012.  O comisie formată din ofiţeri ai Corpului de Control al ministrului şi ai Direcţiei Control Intern din cadrul IGPR a efectuat un control tematic la IPJ Ilfov şi Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti.
Oficialii MAI susţin că verificările au vizat evaluarea managementului, în vederea implementării programelor naţionale şi locale, pentru a preveni criminalitatea stradală, în special infracţiunile comise cu violenţă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: