Evenimentul Zilei > Social > Câți oameni s-au infectat după ce s-au vaccinat cu prima doză sau cu a doua
Câți oameni s-au infectat după ce s-au vaccinat cu prima doză sau cu a doua

Câți oameni s-au infectat după ce s-au vaccinat cu prima doză sau cu a doua

Reprezentantul României la OMS Alexandru Rafila a declarat că în ţara noastră au fost înregistrate aproximativ 4.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la persoanele care au fost vaccinate cu prima doză şi în jur de 400 - 450 de cazuri, la rapelul cu cea de-a doua doză.

Reprezentantul României la OMS Alexandru Rafila a declarat că în ţara noastră au fost înregistrate aproximativ 4.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la persoanele care au fost vaccinate cu prima doză şi în jur de 400 – 450 de cazuri, la rapelul cu cea de-a doua doză.

„Eu nu ştiu la nivel mondial. Există sigur că da, dar situaţia din România e mai concludentă pentru noi. S-au înregistrat circa 4.000 de cazuri de infecţie la persoane care fuseseră vaccinate cu prima doză şi asta reprezenta cam 0,4 % din totalul dozelor administrate ca şi primă doză, iar după doza a doua şi cu un interval mediu de 7 zile, adică din momentul vaccinării până în momentul infectării au trecut maxim 7 zile. În cazul celei de-a două doze sunt vreo 400-450 de cazuri, adică 0,08 % din totalul dozelor administrate, iar intervalul mediu este de 4 zile. Asta demonstrează că deja după prima doză, persoane potenţial vulnerabile la boală au avut un răspuns imun care i-a protejat. Din cauza aceasta, după doza a doua, procentul a fost mult mai mic”, a afirmat Alexandru Rafila întrebat dacă există o statistică mondială a OMS al numărului cazurilor de infectare după vaccinare.

Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi

Un număr de 2.972 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 12.000 de teste, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează sursa citată.

Până luni, pe teritoriul României au fost confirmate 862.681 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 787.392 au fost declarate vindecate.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 6.335.187 de teste RT-PCR şi 439.375 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 7.089 de teste RT-PCR (5.474 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 1.615 la cerere) şi 5.128 teste rapide antigenice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.