Astfel, Cătălin Predoiu i-a cerut premierului, în calitate de "simplu cetăţean", "să respingă de urgenţă declaraţiile colegului său de partid Nicuşor Constantinescu, prin care s-a cerut desfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

"Să declare public dacă PSD şi USL au un plan secret de desfiinţare a DNA şi a instituţiilor statului de drept, aşa cum au avut în 2008 când pregăteau o Ordonanţă de Urgenţă pentru desfiinţarea DNA şi absorbţia sa de către DIICOT", a declarat Predoiu.

Acesta i-a mai cerut lui Victor Ponta "să recunoască public concluziile Inspecţiei Judiciare care a stabilit că prin declaraţiile sale a adus atingere independenţei justiţiei".

O altă solicitare a lui Predoiu este ca premierul "să-şi ia un angajament în numele colegilor din USL că vor înceta orice atac împotriva statului de drept, împotriva independenţei justiţiei, orice atac venit fie prin declaraţiile politice, fie prin măsuri legislative". 
Predoiu i-a mai cerut primului-ministru "să declare public că renunţă la proiectul de lege privind amnistia şi graţierea".

"Şi să facă aceste declaraţii alături de colegul său de coaliţie, domnul Crin Antonescu. Să ne dea garanţiile că USL nu va promova, din nou, acest proiect de lege într-un moment convenabil, când atenţia opiniei publice este depărtată de subiectul respectiv", a adăugat Predoiu, citat de Agerpres.

Predoiu i-a solicitat premierului "să ia măsuri grabnice de suplimentare a personalului judiciar conform planului de acţiune pe care i l-am lăsat pe masa Guvernului în 2012 când a trecut moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PDL".

O altă cerere este ca primul-ministru să declare că renunţă la proiectul de revizuire a Constituţiei.

"Este un proiect de revizuire prost care face rău românilor, dacă va fi aplicat. Să înceapă de la zero o muncă de redactare a proiectului de revizuire a Constituţiei care să aibă ca principal obiectiv implementarea concluziilor referendumului din 2009", a spus Cătălin Predoiu, citat de Agerpres.

El i-a solicitat şefului Guvernului să convoace o consultare largă pe tema descentralizării, înainte de a elabora un nou proiect de lege pe această temă.

"Să nu-l mai lase, din nou, pe domnul Dragnea să facă o nouă lege care să cadă la Curtea Constituţională.(…) Am fost gata să ajutăm ţara din Opoziţie ca să nu iasă o lege proastă din Parlament privind descentralizarea. Suntem gata în continuare să servim ţara din Opoziţie", a mai spus Predoiu.

Predoiu i-a solicitat primului ministru să prezinte "un plan de măsuri pentru aderarea României la Schengen".

"Guvernul a abandonat obiectivul aderării României la Schengen care este un obiectiv de interes naţional.(…) Este inadmisibil să nu scoţi o vorbă de Schengen, luni de zile, dar să vorbeşti toată ziua, bună ziua, de deciziile justiţiei", a adugat Predoiu.

Democrat-liberalul i-a cerut premierului să prezinte de urgenţă ‘"un plan de măsuri privind combaterea şomajului în rândul tinerilor" și "să o ia pe calea cea bună".

"Să-şi vadă de atribuţiuni şi să o ia, din nou, pe calea cea bună, pentru că aşa nu poate continua. Este motivul pentru care, în repetate rânduri, i-am cerut demisia, este motivul pentru care vom continua cu aceste cereri, dacă nu face ce trebuie pentru români. Nu insistăm pentru justiţie şi stat de drept doar de dragul discuţiilor. Statul de drept şi justiţia independentă pot să asigure bunăstare (…) Nu am niciun fel de aşteptare de la celălalt lider, Crin Antonescu. Acolo, nivelul de incompetenţă şi iresponsabilitate nu lasă nicio speranţă. Dar, mă adresez premierului, care are putere politică, într-un partid care pare că nu-l mai ascultă, să se redreseze", a mai declarat Cătălin Predoiu.

Te-ar putea interesa și: