Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât te costă să petreci Revelionul în cluburi sau restaurante
Cât te costă să petreci Revelionul în cluburi sau restaurante

Cât te costă să petreci Revelionul în cluburi sau restaurante

În cluburile din Capitală găseşti în noaptea dintre ani orice vrei: de la petreceri inspirate din perioada interbelică şi până la distracţie "apocaliptică". Totul este să ai bani şi să faci din timp rezervare.

Pentru o trecere în noul an aşa cum se cuvine nu este nevoie să părăseşti Bucureştiul. Proprietarii de cluburi şi restaurante promit distracţie din plin pentru toate buzunarele.
Petrecerea de Revelion nu este ieftină, mai ales dacă vorbim de localurile din Centrul Istoric al Capitalei. Preţurile pornesc de la 120 de lei şi pot ajunge şi la 400 de lei de persoană.
Petreceri tematice în noaptea dintre ani
De o petrecere la costuri accesibile aveţi parte în clubul "Mojo". Pentru numai 200 de lei beneficiaţi de gustări reci şi de şampania de la miezul nopţii, dar şi de bere, vin şi tequila după pofta inimii. Până acum au fost făcute rezervări pentru circa 160 de locuri.
"Capacitatea clubului este de aproximativ 600-700 de persoane, însă de Halloween la noi au fost şi o mie de oameni", ne-au declarat reprezentanţii localului.
Locuri mai găsiţi şi în "El Dictator", unde biletul de acces la petrecere este de 250 de lei. Şi, pentru că petrecerile tematice sunt la modă, în noaptea dintre ani petrecăreţii din "Expirat" se pregătesc pentru "Sfârşitul lumii".
Dresscode: de nuntă sau de înmormântare. Costul petrecerii – 120 de lei. Sunt şi cluburi unde nu se fac rezervări, ca de exemplu Club A, unde se merge pe principiul "primul venit, primul servit".
Rezervări s-au făcut încă din noiembrie
Un loc la petrecerea inspirată din New Yorkul anilor ’30, care va avea loc în clubul "La Muse", costă 400 de lei. În preţ sunt incluse mâncarea şi băutura. Totodată, beneficiaţi de muzică live.
Pe scenă vor urca în acea noapte artişti precum Marfar, White Trumpet, N.R.S. Percussion & Ice Angel. Obligatoriu, un dresscode care să amintească de eleganţa anilor ’30. Dacă mai vreţi să prindeţi locuri, ar trebui să vă decideţi cât mai repede, deoarece sunt deja cluburi unde s-au vândut toate locurile. Unul dintre ele este "The Vault".
"Gradul de ocupare este de 100%. Am vândut 400 de bilete, preţul unuia fiind de 60 de euro", ne-au spus reprezentanţii localului.
În buna tradiţie a anilor trecuţi vor mai exista suplimentări de locuri şi după 20 decembrie. Ar fi bine să nu contaţi însă pe asta, dacă vreţi ca 2012 să vă prindă în clubul în care vă simţiţi cel mai bine.

Party pentru cei singuri
Pentru cei fără pereche, reţeaua de socializare "Let’s Meet" a pus la punct o petrecere în cafeneaua Brătianu, tot din Centrul Istoric. Dacă vreţi să luaţi parte la distracţia de aici trebuie să scoateţi din buzunar 320 de lei pentru a ocupa unul din cele 180 de locuri puse la bătaie, potrivit fondatorului Patrick Nordstjærne.
DIN ŢARĂ
Te costă mai puţin să treci în noul an alături de prieteni în cluburile din marile oraşe decât în Capitală. Distracţia dintre ani îţi scoate rareori din buzunar mai mult de 150 de lei de persoană
Distracţia în noaptea dintre ani este mai ieftină în provincie. Un loc la o petrecere costă rar peste 150 de lei. Excepţie face Revelionul la "Casiono Ramada" , din Iaşi, unde participarea la consursuri, tombole şi la scenetele umoristice te costă 310 lei.
În cluburi însă, intrarea la petrecerea de Revelion costă, în medie, 150 de lei. În club "Zona" din Iaşi, care o capacitate de 250-300 de locuri, 150 de lei achită cei care vor un loc la masă. Cei pe care nu-i deranjează să stea la bar vor achita cu 50 de lei mai puţin.
Mâncare comună, distracţie comună
Cu o propunere interesantă vin clujenii de la "Zorki Photo Cafe" şi "Zorki Off The Record": tu aduci mâncare şi ceva băutură, ei dau un shot de jager şi toată lumea se simte bine cu o cheltuială minimă. În cluburi precum "Funky Disco" sau "Le Général" distracţia costă 150 de lei de persoană.
Aceşti bani acoperă consumaţia la bar, mâncarea şi intrarea. În cluburile din Sibiu şi Braşov tarifele sunt aceleaşi: 150 de lei de persoană pentru un loc la petrecerea de trecere în 2012.
În oferta clubului "Kapital" din Sibiu în aceşti bani intră: bufet suedez, o sticlă de şampanie, o sticlă de whiskey sau vodcă şi focul de artificii. Timişorenii care vor alege să treacă în 2012 alături de prieteni în "Fratelli Lounge & Club" vor avea parte de o petrecere cu tema "La dolce vita".
Petru o astfel de atmosferă cu iz italian, inspirată din filmele lui Federico Fellini trebuie să scoateţi din buzunar 250 de lei. Întrun club cu mai puţine fiţe, precum " The Factory Club", biletul de intrare este de 150 de lei.
Constanţenii petrec mai ieftin
Distracţia în cluburile din Constanţa costă şi ea între 100 şi 140 de lei, în funcţie de ce vrei să bei în noaptea dintre ani. Pentru cei îndrăgostiţi de mare, hotelurile vin cu oferte care pornesc de la 700 de lei pentru trei nopţi de cazare la o unitate de trei stele, program artistic şi masă de Revelion.
Dacă nu v-aţi făcut planuri ar trebui să vă grăbiţi chiar dacă în prezent managerii localurilor recunosc că nu trec de un grad de ocupare de 60%. Aceştia estimează însă că până de Crăciun vor avea totul rezervat.
150 de lei
este preţul mediu al biletelor de intrare la petrecerile de Revelion în cluburile din marile oraşe din ţară

MÂNCARE ŞI DISTRACŢIE
Cât te costă trecerea dintre ani la restaurant
Când este vorba despre oferta de Revelion, nimeni nu poate spune că nu găseşte nimic pe plac. Dacă nu mai sunteţi la vârsta cluburilor şi a dansului până în zori, o variantă o reprezintă restaurantele.
Şi acestea organizează petreceri pentru noaptea de trecere dintre ani, destinate celor care rămân în Capitală şi nu vor să stea în casă. Un loc la distracţia oferită de aceste localuri costă între 220 de lei şi circa 500 de lei de persoană.
De cele mai multe ori, în aceşti bani intră mâncare, băutură şi spectacol de muzică şi dans. Cea mai ieftină petrecere este cea din restaurantele "Historia", unde preţurile variază între 220 de lei şi 350 de lei, în funcţie de meniul pentru care se optează.
Cu 290 de lei treceţi în 2012 în "Arcade Cafe", local din Centrul Vechi al Bucureştiului. Aveţi asigurat open bar, mâncare din belşug şi desert. Cei de "La Mama" promit mâncare bună şi distracţie pentru 330 de lei, în timp ce un Revelion la "City Grill" vă costă 310 lei.
Ceva mai costisitor este un Revelion la "Caru’ cu Bere" unde pentru un loc la petrecerea dintre ani trebuie să scoateţi din buzunar 490 de lei de persoană. Acelaşi tarif este si la "Hanu’ Berarilor", unde doritorii sunt invitaţi la o petrecere de inspiraţie interbelică.
Potrivit reprezentanţilor localului, locurile rămase libere sunt destul de puţine, astfel că dacă vă surâde ideea trecerii în 2012 în atmosfera Bucureştiului de altădată ar trebui să faceţi repede rezervări. În preţ intră mâncarea, băutura şi programul artistic.

La restaurantul Kastanne din incinta Phoenicia Hotel, Revelionul costă 450 de lei, iar meniul include, printre altele, icre de manciuria, file de somon şi baby creveţi, platou de fructe proaspete şi open bar. Cei care optează pentru petrecerea nopţii dintre ani la acest restaurant beneficiază de tarife reduse la cazare la hotel, mai precis 55 de euro pe noapte. Şi tot la Phoenicia, pentru cine preferă meniul libanez, patronul hotelului a pregătit o petrecere la restaurantul Sajdour. Tariful este tot 450 de lei.
LUX
Party de cinci stele
Pentru cei cu bani, restaurantele hotelurilor de lux oferă pentru Revelion pachete care costă cât o vacanţă într-o capitală europeană, respectiv în jur de o mie de lei.
În meniuri se regăsesc preparate exotice precum somon marinat cu martini şi cotlet de miel în crustă de fistic.
De exemplu, petrecerea organizată de Hotel Epoque pentru noaptea dintre ani este de inspiraţie franţuzească, o petrecere cu costume, muzică şi dansuri de cabaret specifice Parisului de sfârşit de secol XIX. Doritorii trebuie să scoată din buzunar 180 euro.
Citiţi şi:

  • Unde găseşti să închiriezi o cabană de Revelion şi cât costă
  • Revelionul a umplut pensiunile şi hotelurile montane
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: