Evenimentul Zilei > Social > Cât de puternic trebuie să fie un aparat de aer condiționat pentru birou?
Cât de puternic trebuie să fie un aparat de aer condiționat pentru birou?

Cât de puternic trebuie să fie un aparat de aer condiționat pentru birou?

Un aparat de aer condiționat este un produs util în orice spațiu comercial, deoarece temperaturile externe ajung la valori foarte mari pe timpul verii.

Pe lângă asta, în sezonul rece poți încălzi biroul la un cost redus. Alegerea unui sistem de climatizare nu este însă deloc o sarcină ușoară și este necesar să ții cont de anumite criterii pentru a nu da greș. Iată care sunt acestea!

Nivelul de performanță

Performanțele sunt indicate prin puterea de răcire. Acest parametru se măsoară în BTU și se calculează pe un interval de 60 de minute. O încăpere de 25 de metri pătrați poate funcționa cu un aparat care să aibă capacitatea de 9.000 BTU. Pe de altă parte, pentru fiecare metru pătrat ar fi necesari în jur de 500 BTU în plus.

aparat aer conditionat

Drept rezultat, o suprafață de 50 de metri pătrați necesită un aparat aer conditionat cu puterea de minimum 18.000 BTU. În acest fel, aerul rece este distribuit uniform și nu se produce suprasolicitarea. Determinarea este doar estimativă și nu poate fi calculată cu exactitate. Totuși, nu te împiedică nimeni să discuți cu un specialist înainte de achiziție. Puterea poate fi influențată și de înălțimea peretelui, precum și de prezența izolației sau a ferestrelor.

Tipul de aparat

Există mai multe modele de aparat de aer condiționat, fiecare dintre acestea fiind optimizat pentru condiții diferite. În cazul în care există un birou mic, un model care să fie atașat pe perete ar putea fi suficient. Spațiile largi pentru angajați au nevoie însă de un sistem multisplit, alcătuit dintr-o unitate exterioară și două sau mai multe unități interioare. Aparatele portabile sunt în general mai ieftine, fiind ideale pentru cei care se mută dintr-o încăpere în alta și își doresc o metodă de a economisi din buget.

Tehnologia utilizată

Un aparat aer condiționat obișnuit pornește atunci când temperatura ambientală depășește o valoare predeterminată și se oprește dacă aceeași valoare este iar atinsă. Acest lucru duce însă la un cosum ridicat de energie, deoarece compresorul trece de la zero direct la o activitate susținută. Din același motiv, este mult mai bine să alegi un model cu tehnologie Inverter.

Un astfel de produs pornește și accelerează aerul până se ajunge la temperatura dorită, apoi reduce viteza. În acest fel, există un compresor care funcționează continuu și se ajustează în mod corespunzător. În plus, nu apar erori mai mari de 1ºC. În schimb, te poți aștepta la un nivel de zgomot care nu depășește 40-50 de decibeli.

Cum întreții un aparat de aer condiționat pentru birou?

Întreținerea unui sistem de climatizare include curățarea periodică a filtrelor și carcasei unităților. Este indicat să apelezi la ajutor specializat, fiindcă s-ar putea să fie nevoie de o verificare pentru freon și o igienizare profesională. În unele situații, este obligatorie inclusiv înlocuirea pieselor.

Dacă nu te ocupi de mentenanță, atunci s-ar putea să întâmpini probleme după un anumit timp. Consulta cu atenție specificațiile modelului, pentru a afla informații cu privire la funcțiile de autocurățare, control de la distanță și dezumidificare. La un magazin online ca Vollmax ai parte de o gama variată de aparate de aer condiționat disponibile la ofertă! (P)