Nelu Tătaru a declarat, printr-o intervenție telefonică la Antena 3, că România are o creștere destul de lentă a numărului de cazuri de coronavirus.

Totodată, secretarul de stat a vorbit și despre o eventuală prelungire a crizei cu care ne confruntăm din cauza pandemiei de COVID 19.

„Un scenariu favorabil ar fi fost să ne aflăm tot în scenariul doi și în acest moment. Putem ajunge la un număr de 10.000 de cazuri, dar ar fi un scenariu sumbru dacă se va ajunge la acest număr într-un timp relativ scurt, iar atunci ne-am confrunta cu suprasolicitarea sistemului sanitar.

Criza se poate prelungi chiar și cu patru luni. Încă nu am atins acel vârf pe care îl preconisează toată lumea”, a declarat Nelu Tătaru.

În același timp, Tătaru a spus că autoritățile iau în calcul și posibilitatea ca aproximativ 10% din cazurile de infectare cu coronavirus nu sunt declarate. Este vorba despre cazurile asimptomatice.

„Avem norocul că unele dintre ele încearcă să evite comunitățile și astfel nu se înregistrează mai multe îmbolnăviri, a spus Nelu Tătaru.