Castelul Corvinilor, vizitat cu intermitenţe

Castelul Corvinilor, vizitat cu intermitenţe

În următorii trei ani, programul de vizitare a Castelului Corvinilor va fi întrerupt destul de des din cauza unui proiect de restaurare.

Acesta a început din toamna trecută, dar va lua amploare din această primăvară. Conducerea Muzeului „Castelul Corvinilor“ nu poate anunţa, deocamdată, cu exactitate perioadele în care turiştii nu vor putea intra în curtea interioară sau spaţiile expoziţionale ale edificiului.

„Săptămâna viitoare, chiar de luni, cel puţin pentru o zi sau două, castelul nu va putea fi vizitat pentru că se va lucra cu o instalaţie de sablare la faţada aripii estice. Se va produce mult praf şi nu e deloc indicat să se treacă prin acea zonă“, spune directorul muzeului, Nicolae Cerişer. El dă asigurări că cele trei sărbători tradiţionale care au loc la castel, în iunie, iulie şi octombrie, vor fi organizate şi anul acesta.

Proiectul demarat de Ministerul Cul turii are ca scop restaurarea tutu ror componentelor de piatră ale Castelului Corvinilor. Valoarea in ves tiţiei necesare este de aproximativ 3 milioane de euro. „Sperăm să avem parte de o continuitate a finanţării, aşa încât să terminăm lucrările în cel mult trei ani. După finalizare, castelul va arăta mult mai bine“, adaugă Cerişer. Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură civilă şi militară medievală din Europa Centrală şi de Est, este vizi tat anual, în medie, de aproximativ 170.000 de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News