Considerat drept unul dintre cele mai puternice comitete ale Washingtonului, grupul supraveghează cheltuielile și reglementările financiare militare. Politicieni de rang înalt au întrebat ce sumă a  fost cheltuită din banii contribuabililor în cadrul Programului de Identificare a  Amenințărilor Aerospațiale Avansate (AATIP).

Funcționari în colaborare cu oamenii de știință de la  "Aerospace" au examinat videoclipurile cu OZN-uri și au studiat resturile de obiecte zdrobite. Videoclipul unui studiu de caz AATIP a arătat că piloții americani din Pacific urmăresc din 2004 un obiect care apare brusc deasupra mării. VIDEO:

Nick Pope, care a investigat fenomenul OZN, în numele Ministerului Apărării, a declarat că ancheta făcută de către comisia Forțelor americane ar putea duce la o audiere publică majoră, care ar avea ca efect o „bombă politică “. "Unii membri ai comisiei și personalul care a colaborat la acest proiect "sunt furioși că au fost ținuţi în întuneric despre AATIP", nu în ultimul rând pentru că "guvernul american a negat vreun interes oficial pentru OZN".

Va fi şi includerea unei anchete asupra celor trei videoclipuri declasificate care au fost difuzate, arătând avioanele puternice ale SUA care urmăreau obiecte neidentificate. Ar fi o oportunitate de a elucida misterul OZN-urilor. Donald Trump nu a spus nimic despre OZN-uri, dar Hilary Clinton a recunoscut  că ar fi cerut informații despre "Zona 51!" dacă ar fi fost aleasă președintă.