Casa Albă are o dilemă: să publice sau nu poza cu cadavrul lui Osama bin Laden

Casa Albă are o dilemă: să publice sau nu poza cu cadavrul lui Osama bin Laden

Administraţia de la Casa Albă are poze cu cadavrul lui Osama bin Laden, dar oficialii nu s-au decis dacă să ofere publicităţii imaginile sau să le menţină secrete.

Conform ABC News, oficialii au precizat că "fără niciun dubiu, este vorba despre el (Osama bin Laden, n.r.)". Osama bin Laden, cel mai căutat terorist de pe planetă, liderul al-Qaida a fost ucis, ieri, de forţele americane în Abbotabad, Pakistan.

Ţinând cont de speculaţiile privind decesul liderului al-Qaida, o parte dintre oficialii americani înclină spre distribuirea acestei fotografii în presă, în ideea de a pune capăt zvonurilor potrivit cărora bin Laden nu ar fi murit.

Argumentul pentru care se ezită în privinţa acestei decizii este legat de conţinutul fotografiei. Potrivit ABC News, aceasta este "oribilă". Osama are o rană prin împuşcare deasupra ochiului stâng, este mult sânge şi în cadrul apar bucăţi de creier. Astăzi, în presa internaţională au apărut imagini din interiorul casei în care a fost omorât liderul al-Qaida, Osama bin Laden.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnaliştii de la ABC News amintesc de o fotografie din anul 2003, cu fii lui Saddam Hussein, Uday şi Qusay. Imaginea cu cadavrele lor a fost dată publicităţii abia după ce un legist le-a "retuşat" (video cu Uday şi Ousay AICI - atenţie, imagini şocante!).