"CARTEA REGALĂ DE BUCATE". Mâncarea regilor, pe orice masă

"CARTEA REGALĂ DE BUCATE". Mâncarea regilor, pe orice masă

În bucătăriile românilor va mirosi a mâncăruri rafinate, ca la casele regale.

Regalişti, gurmanzi, bucătari şi pasionaţi de istorie au cumpărat ieri de la chioşcurile de ziare "Cartea regală de bucate", ediţia chioşc, scrisă de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României şi vândută cu "Evenimentul zilei". Cartea se va afla pe piaţă timp de două săptămâni şi costă 14,9 lei, împreună cu ziarul.

Ieri, în prima zi în care cartea s-a aflat pe tarabe, o parte din chioşcurile de ziare epuizaseră deja stocul.

Are trecere la studenţi

Ne puteți urmări și pe Google News

La un chioşc de ziare de lângă Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, "Cartea regală de bucate" a avut mare trecere la studenţi. "Au cumpărat foarte mulţi, unii ziceau pentru mama ori bunica, iar alţii chiar voiau să gătească", a spus vânzătoarea.

O admiratoare a Reginei

În Piaţa Romană, la chioşcul de la coloane, o pensionară cumpăra ultimul exemplar rămas. "Eu sunt monarhistă şi mare admiratoare a Reginei şi a întregii Familii Regale a României. Sunt şi gurmandă, aşa că abia aştept să gătesc reţetele din ea", spunea femeia, răsfoind cartea.

Tot în Piaţa Romană, la o altă tonetă de ziare, o doamnă pasionată de istorie căuta cartea. "Am auzit că găsesc în ea poveşti despre Familia Regală şi despre viaţa Principesei, care este o persoană discretă, şi mi-ar plăcea să ştiu mai mult despre ea", ne-a zis ea.

Lansare de carte la Ploieşti, Sibiu şi Braşov

"Cartea regală de bucate" cuprinde 64 de reţete recomandate Alteţei Sale Regale Principesa special pentru această lucrare de membri ai familiilor regale din întreaga lume. Autoarea realizează portretele ru delor care au contribuit la conţinutul cărţii, povesteşte despre copilărie şi despre preferinţele culinare ale Familiei Regale.

Azi, la ora 10.00, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta lansează cartea la Ploieşti (Galeriile Winmarkt), iar la ora 17.00 la Librăria Humanitas din Sibiu.

Sâmbătă, la ora 16.00, cartea va fi lansată la Târgul Libris din Braşov.