Carne de piton, de cangur sau de zebră, într-o carmangerie exotică din Timişoara
- Georgeta Petrovici
- 1 aprilie 2011, 21:56
Carne de piton, de cangur, de zebră, de antilopă şi de urs. Sunt noile delicatese care se găsesc pe mesele bănăţenilor. În curând "meniul" va fi completat cu carne de crocodil.
Asta după ce în centrul oraşului s-a deschis o carmangerie care vinde carne exotică.
Preţurile sunt destul de piperate. Un kilogram de carne de piton costă 298 de lei. E aşa scumpă încât în cele câteva zile de când s-a deschis magazinul, nu s-a încumetat nimeni să o şi cumpere. Ceva mai ieftină e carnea de cangur, care se vinde cu 85 lei/kg, zebra şi antilopa cu 98 lei/kg, cea de urs cu 74,40 lei/kg, iar pulpa de căprioară costă 68,2 lei/kg. În oferta magazinului a intrat şi carnea de struţ, cunoscută ca fiind cea mai slabă posibil, iar în scurt timp, se va vinde şi carne de crocodil.
Proprietarul afacerii este un lugojean. Acesta spune că mai a deschis o carmangerie "normală" la Buziaş, unde vinde carne de porc, vită şi oaie.
"Am vrut neapărat să deschidem un punct de lucru şi în Timişoara, dar toată lumea are astfel de preparate. Am vrut să deschidem un magazin ceva mai special cu vânat şi carne exotică pentru restaurante şi hoteluri dar ne vin mulţi clienţi de pe stradă. Vindem carne de urs, cerb, prepeliţă, potârniche, mistreţ, iepure, fazan, dar şi carne exotică de cangur, zebră, antilopă,crocodil, struţ, piton. În Timişoara sunt foarte puţine locuri unde se găseşte carne de vânat, iar carne exotică deloc", a declarat proprietarul măcelăriei, Claudiu Giorgioni.