Care sunt cele mai căutate vacanţe exotice în 2011 şi cât costă

Care sunt cele mai căutate vacanţe exotice în 2011 şi cât costă

Costul mediu al unui concediu în locuri precum Bali sau Caraibe este de aproximativ 1.300 de euro/persoană.

Segmentul vacanţelor exotice pare să se înscrie şi el în trendul general al ieftinirilor raportate de agenţiile de turism, însă reducerile nu sunt chiar atât de mari precum pe zona ofertelor early booking sau last minute.

Concret, reprezentanţii agenţiilor de turism din România vorbesc despre reduceri ale preţurilor cu aproximativ 5-10% faţă de anul trecut, cele mai căutate destinaţii pe acest segment fiind, în continuare, America de Sud şi Asia.

Bali, insulă care aparţine Indoneziei, se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul turiştilor străini, motiv pentru care şi preţurile unei vacanţe aici au devenit mai accesibile faţă de anii trecuţi. Concret, agenţiile româneşti, precum Select Travel, au oferte pentru această destinaţie care pornesc de la 1.176 de euro de persoană, preţ care include transport cu avionul şi cazare cu mic dejun, precum şi taxele de aeroport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă preferaţi, în schimb, America Latină, Mexicul vă aşteaptă în staţiunea Playa del Carmen cu oferte care pornesc de la 1.296 de euro de persoană. Aceeaşi agenţie asigură, în acest preţ, transport cu avionul, cazare opt nopţi cu regim all inclusive şi taxele de aeroport. Aventură şi explorări în Bahamas, Republica Domnicană şi Costa Rica Printre ofertele agenţiei Best Tourism regăsim şi pachete turistice cu destinaţia Bahamas, spre exemplu. Preţul de persoană, dacă alegeţi să vă petreceţi vacanţa aici, este de 1.519 euro şi include transport cu avionul şi cazare şapte nopţi în regim all inclusive la un hotel de patru stele. Agenţia amintită are oferte şi pentru Republica Dominicană, un concediu de opt zile aici necesitând un buget de 1.149 de euro de persoană, valoare care acoperă costul biletului de avion, precum şi cazare şapte nopţi cu regim all inclusive. Cele două oferte sunt valabile în perioada 26 martie-02 aprilie.

Adepţii vacanţelor active, al traseelor în natură şi al descoperirii la pas a destinaţiilor de concediu, se pot orienta către ofertele de tip circuit. De pildă, agenţia Ultramarine Travel, vă oferă un pachet de nouă zile în Costa Rica, timp pe care îl veţi petrece vizitând vulcani, navigând sau explorând pădurile din zonele muntoase. Preţul unui astfel de pachet este de 1.183 de euro de persoană şi include transport cu avionul, cazare cu mic dejun, dar şi două prânzuri şi două cine, precum şi taxele de aeroport.

Croaziere de la 877 de euro

O altă alternativă a unei vacanţe de neuitat ar putea fi reprezentată de o croazieră pe Marea Caraibelor, cu opriri în principalele staţiuni ale insulelor cu acest nume. Perfect Tour promovează astfel de pachete turistice la preţuri care pornesc de la 877 de euro de persoană, pentru şapte noppţi de cazare cu pensiune completă în cabină interioară. Trebuie, precizat, însă, că preţul amintit nu acoperă şi costul biletului de avion din România până în Florida, SUA, locul de îmbarcare, dar include toate taxele de bord, precum şi cele portuare.

De altfel, spun reprezentanţii agenţiilor de turism din România, costul destul de mare al transportului din România către locurile de îmbarcare reprezintă şi principalul inconvenient care îi împiedică pe mulţi români să opteze pentru astfel de vacanţe.

O alternativă în urma căruia se economisesc bani ar fi achiziţia acestui tip de pachete de la agenţii din Spania sau Germania, spre exemplu.