Evenimentul Zilei > Actualitate > Capul mafiei pariurilor a fost ELIBERAT. Iată și REACȚIA FIFA
Capul mafiei pariurilor a fost ELIBERAT. Iată și REACȚIA FIFA

Capul mafiei pariurilor a fost ELIBERAT. Iată și REACȚIA FIFA

În vârstă de 51 de ani, „Dan” Tan Seet Eng, considerat de Interpol ca lider al celei mai cunoscute reţele mafiote de trucare de meciuri, a fost pus în libertate de autoritățile din Singapore.

Acesta a fost eliberat ieri, după judecarea recursului său care a avut loc la Curtea de Apel din Singapore. Dan Tan Seet Eng stat după gratii încă din octombrie 2013, ca urmare a deciziei ministrului de interne, printr-o lege care îi permite să reţină fără judecată timp de un an persoane care sunt asociate cu activităţi de natură infracţională în interesul siguranţei publice şi ordinii. 

FIFA a reacționat imediat după eliberarea liderului mafiei pariurilor, iar cei din forul mondial și-au exprimat regretul față de decizia autorităților din Singapore.

„FIFA este foarte dezamăgită de decizia Curţii de apel singaporeze de eliberare a d-lui Tan dată fiind gravitatea fostelor sale activităţi legate de manipularea meciurilor. Integritatea fotbalului este prioritatea principală a FIFA şi vom continua să colaborăm atât cu agenţiile specializate împotriva infracţiunilor, cât şi cu autorităţile publice, autorităţile sportive regionale sau naţionale pentru a contracara trucarea meciurilor", se arată într-un comunicat al FIFA.

Tan este urmărit penal în Italia şi Ungaria pentru activităţile sale ilegale.