Capsunile contin o cantitate mare de vitamina C, B1, B6, antioxidanti si acid folic.
„Vitaminele B sunt utile in regenerarea tesuturilor, iar acidul folic mentine unghiile si parul sanatoase. Mai mult, acidul folic este recomandat gravidelor pentru dezvoltarea fatului”, explica Lygia Alexandrescu, nutritionist la Clinica Natural Silhouette din Bucuresti. Vitamina C mentine pielea sanatoasa si are un rol important in vindecarea ranilor si arsurilor.
Capsunile mai contin fier, calciu si magneziu, minerale care intaresc oasele, dintii, sistemul nervos si asigura oxigenarea celulara. „Este bine sa mananci capsuni si pentru ca te hidrateaza, ele continand apa in proportie de 90a”, mai spune Lygia Alexandrescu. In plus, capsunile nu ingrasa, deoarece contin un numar mic de calorii.
Singurul dezavantaj al acestor fructe este ca pot fi alergenice, mai ales la persoanele predispuse. De aceea, copiii mai mici de 4 ani nu trebuie sa consume capsuni. Dupa aceasta varsta, fructele li se dau micutilor in cantitati foarte mici.
Pentru ca sunt bogate in compusi numiti salicilati, capsunile nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina, produs ce contine o substanta asemanatoare, acid acetilsalicilic.