Evenimentul Zilei > Actualitate > CĂPCĂUNUL SHRECK chiar a existat. POVESTEA lui Maurice Tillet, omul muză pentru CELEBRUL PERSONAJ│Foto
CĂPCĂUNUL SHRECK chiar a existat. POVESTEA lui Maurice Tillet, omul muză pentru CELEBRUL PERSONAJ│Foto

CĂPCĂUNUL SHRECK chiar a existat. POVESTEA lui Maurice Tillet, omul muză pentru CELEBRUL PERSONAJ│Foto

”Shrek”, filmul de animație care a fost realizat de studiourile DreamWorks Animation Studios în anul 2001, n-ar fi apărut pe marile şi micile ecrane dacă n-ar fi existat Maurice Tillet, omul despre care se crede că a fost sursă de inspiraţie pentru celebrul personaj verde.

Maurice Tillet a trăit în Franţa, la începutul secolului trecut, şi are o poveste de viaţă tristă. La 12 ani, tânărul  talentat şi foarte inteligent era diagnosticat cu o boală teribilă: acromegalie.

Aşa arăta Tillet la 12 ani.

Practic, creşterea excesivă, disproporţionată, a membrelor şi oaselor din cauza unor disfuncţii hipofizare, aveau să-l transforme pe Tillet într-un ”căpcăun” ce devenea ţinta răutăţii oamenilor, care nici nu-i mai spuneau numele, ci doar porecle jignitoare.

La un moment dat, viaţa l-a purtat pe ghinionistul Tillet în SUA, unde devine luptător profesionist şi cap de afiş al galelor.

Sub numele de "Ciudatul Căpcăun", acesta a atins celebritatea la 1 august 1944, când era rebotezat "Îngerul francez" şi îl învingea pe Steve "Concasor" Casey în meciul pentru titlul de Campion Mondial al American Wrestling Association.

Când cariera sa intră în declin, luptătorul se izolează şi se retrage la casa din Massachusetts, în care este vizitat de singurul prieten, omul de afaceri Patrick Kelly, alături de care organiza multe partide de şah, activitatea favorită a lui Tillet. 

”Căpcăunul” moare în 1954, din cauza unei boli de inimă, iar în urma lui rămân mai multe amintiri, printre care şi cea de la Muzeul International de Ştiinţă Chirurgicală din Chicago, unde există o statuie în mărime naturală care îl reprezintă pe Tillet.

Sursă foto: ro.pinterest.com

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: