Ziua de ieri nu a fost una tocmai bună pentru sportivii români care au concurat la Jocurile Olimpice. Rareş Dumitrescu a pierdut pe mâna arbitrilor semifinala din proba individuală de spadă cu italianul Diego Occhiuzzi şi urma să lupte aseară, după închiderea acestei ediţii, în finala mică, pentru medalia de bronz.
La canotaj (o disciplină de la care românii au mari speranţe), echipajul feminin de 8+1 a ratat ieri calificarea în finală. Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Talida Gidoiu au terminat, ieri, cursa de 1.500 de metri pe locul 2 şi au obţionut al treilea timp al sesiunii, fiind devansate de Canada şi de SUA. Tricolorele vor intra mâine în recalificări.
La nataţie, Camelia Potec a ratat ieri calificarea în finala probei de 400 de metri liber, terminând concursul abia pe locul 6. Scrimerii Florin Zalomir şi Tiberiu Dolniceanu au fost eliminaţi în proba individuală de sabie, iar la judo, Dan Fâşie a părăsit întrecerea în turul doi, fiind descalificat în meciul cu francezul David Larose. Lucia Mihalache a ratat şi ea calificarea în finala de la talere.

N-au prins finala pe echipe

Gimnaştii români nu au reuşit să ajungă finala pe echipe a Jocurilor Olimpice de la Londra. Cristi Băţagă, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna şi Flavius Koczi s-au clasat doar pe locul 10 în calificările desfăşurate sâmbătă seară.
România a fost despărţită de trei puncte de locul opt, ultimul care asigura prezenţa în finala pe echipe. Singura consolare o reprezintă faptul că Flavius Koczi a reuşit, totuşi, să se califice în finalele de la sărituri, sol şi individual compus.
Tot sâmbătă, echipajul feminin de canotaj dublu rame format din Georgeta Andronache şi Viorica Susanu a terminat pe locul trei seria semifinală. Andronache şi Susanu vor încerca în recalificări să prindă un loc în finală.