Compania CFR Călători a anunţat, aztăzi, că temperaturile ridicate afectează mersul trenurilor, care circulă cu restricţii de viteză, astăzi şi mâine, ca urmare a atenţionării cod galben de caniculă.
Începând de astăzi, ora 12.00, au fost introduse restricţii de viteză la nivelul întregii reţele feroviare, întârzierile înregistrate la această oră fiind, în medie, de 15-20 de minute.

Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute, se vor înregistra la trenurile care tranzitează regionalele aflate în sudul şi sud-estul ţării, în special în judeţele avertizate cu cod galben.

Codul galben de caniculă este valabil, astăzi şi mâine, pentru Bucureşti şi judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

În zilele caniculare, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 de kilometri pe ora faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în siguranţă.
Reducerea vitezelor de circulaţie în intervalele de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. În perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 şi 55 de grade Celsius.