Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă,  regulamentul de desemnare a candidaților la locale, care permite candidaturile interne pentru alegerile locale pentru candidații independenți.

În cazul în care filialele județene sau locale decid deschiderea alegerilor către candidați externi, desemnarea candidaților la primării sau la consilii județene se va face statutar în baza unor mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise. După desemnarea candidaților interni, organizațiile USR pot încheia alianțe electorale cu alte partide sau organizații politice.

Însă candidații externi trebuie să îndeplinească condițiile legale, dar și criteriile de integritate ale USR.

„Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forțelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală și credibilă de schimbare după 30 de ani de administrație clientelară PSD care a blocat dezvoltarea și modernizarea țării. Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetățenii.

E important să avem candidați a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială și reputația lor să nu poată prejudicia prestigiul și imaginea USR. Asta înseamnă fără penali, fără traseiști, fără plagiatori, fără colaboratori ai fostei Securități sau membrii din conducerea Partidului Comunist Român”, a mai spus șeful USR.

Barna a mai afirmat că l-a invitat pe Nicuşor Dan să se reînscrie în USR, dar acesta nu a dat curs invitaţiei, informează RomâniaTV.