Evenimentul Zilei > Actualitate > Cancellara a intrat în istoria ciclismului
Cancellara a intrat în istoria ciclismului

Cancellara a intrat în istoria ciclismului

Rutierul elveţian Fabian Cancellara, în vârstă de 29 de ani, a cucerit cel de-al patrulea titlu mondial la contratimp, impunându-se pe circuitul australian de la Geelong - un lucru nereuşit de nimeni până astăzi.

Cancellara, care a cucerit titluri mondiale la contratimp şi în 2006, 2007 şi 2009, nu le-a dat nicio şansă rivalilor săi în Australia. După două tururi de 22,9 kuilometri, eleveţianul a oprit cronometrul la 59 de minute şi nouă secunde, fiind cu un minut şi două secunde mai rapid decât englezul David Millar, medaliat cu argint. Bronzul i-a revenit germanului Tony Martin, care a avut o întârzire de un minut şi 12 secunde.

Fabian Cancellara va intra, în 3 octombrie, şi în cursa de elită, care se va întinde pe distanţa de 262,7 kilometri – 11 tururi ale circuitului Geelong din apropierea oraşului Melbourne. Niciun rutier nu a reuşit "dubla" la Campionatele Mondiale, în cele 76 de ediţii precedente.

Elveţianul, campion olimpic la contratimp la Beijing în 2008 şi câştigăror al clasicelor Paris-Roubaix (de două ori), Milan-San Remo şi Turului Flandrei, este considerat cel mai bun specialist al probelor contracronometru, impunându-se de patru ori în prologurile Turului Franţei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News