Evenimentul Zilei > Politica > Călin Popescu-Tăriceanu a rămas şef peste deputaţii PNL
Călin Popescu-Tăriceanu a rămas şef peste deputaţii PNL

Călin Popescu-Tăriceanu a rămas şef peste deputaţii PNL

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a păstrat funcţia de lider al grupului PNL din Cameră, după ce a obţinut votul de încredere al deputaţilor liberali.

Noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost de acord cu păstrarea funcţiei de către Tăriceanu, din dorinţa de a evita o fractură între noua conducere şi grupul parlamentar din Cameră. Aici, fostul lider al partidului are destui susţinători, pentru că el a stabilit candidaturile pentru parlament, iar o eventuală îndepărtare a lui ar fi creat probleme noii conduceri.

La întâlnirea de ieri cu senatorii şi deputaţii liberali, Tăriceanu a anunţat că este dispus să-şi depună mandatul de lider de grup şi că va cere un vot de încredere. De asemenea, au cerut vot de încredere, pentru posturile din Biroul Permanent al Camerei, Bogdan Olteanu şi Dan Motreanu, rămaşi şi ei în afara schemei noii conduceri a PNL. Antonescu a preferat o atitudine ponderată, afirmând că alegerile interne s-au încheiat şi că el, personal, ţine la unitatea grupurilor parlamentare.
 
El i-a transmis lui Tăriceanu că îi respectă punctul de vedere, dar că nu consideră necesar un astfel de gest, fiindcă nu se pune problema schimbării sale din funcţie. Totuşi, la şedinţa grupului din Cameră, atât Tăriceanu, cât şi susţinătorii săi au cerut votul de încredere, doar 5 dintre deputaţii liberali exprimându-se împotrivă.