„Câinii”, puşi cu botul pe labe

„Câinii”, puşi cu botul pe labe

La capătul unui meci nebun, deschis şi închis de câte un gol, Unirea Urziceni şi Dinamo au remizat aseară, scor 4-4. Gazdele au egalat în prelungiri.

Unirea şi Dinamo au terminat nedecis, aseară, la Urziceni, scor 4-4, într-un meci care a avut un grad sporit de spectaculozitate. Partida a contat pentru etapa a 24-a din Liga I la fotbal.

Primele 11 minute ale confruntării au fost explozive. Onofraş (1) a profitat de neatenţia fundaşilor dinamovişti şi a deschis scorul, apoi Bruno Fernandes (5) a trimis mingea către propriul portar, învingându-l, involuntar, pe Daniel Tudor.

Oaspeţii au preluat conducerea după ce Andrei Cristea (8) a marcat printr- un şut de la marginea careului, dar Semedo (11) a restabilit egalitatea cu o lovitură de la 20 de metri. Până la pauză, Torje (17) a tras în transversală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dolha şi Moţi, scoşi vinovaţi

Debutul reprizei secunde a avut un scenariu asemănător cu cel din primul mitan. Torje (48) i-a adus din nou în avantaj pe bucureşteni, cu un şut trimis la colţul lung, de la 18 metri, iar peste un sfert de oră, Andrei Cristea a transformat fără emoţii un penalty acordat după un fault comis de ex-dinamovistul Daniel Tudor asupra atacantului originar din Bacău.

Emoţiile i-au încolţit din nou pe „câinii roşii” după numai şapte minute: celălalt goalkeeper, Dolha, şi-a imitat omologul de la Unirea şi l-a busculat în suprafaţa de pedeapsă pe Bilaşco.

Portarul s-a accidentat, a intrat George Curcă în locul lui, iar cel faultat de Dolha a dus scorul la 3-4 (70). Goalkeeperul titular al formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare le-a adus aminte fanilor de celelalte gafe pe care le-a comis pe parcursul acestui sezon.

La fel ca startul, finalul a fost electrizant. Unirea a găsit golul care i-a adus un punct, acesta căzînd în final, atunci când a punctat Bilaşco (90+4). Victoria ar fi propulsat-o pe Dinamo în fotoliul de lider.

  • Cosmin Moţi a primit la Urziceni al şaptelea cartonaş galben din această ediţie a Ligii I. Fundaşul „roş-albilor” va lipsi în runda viitoare, atunci când „câinii” vor juca acasă, vineri, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş. Cosmin Moţi a fost socotit vinovat de antrenorul Cornel Ţălnar, care l-a apostrofat pentru faptul că nu l-a marcat corespunzător pe Bilaşco la faza din prelungiri.
  • Un alt vinovat a fost găsit portarul Dolha. „Ţălnar e căpos. I-am spus să nu-l mai bage pe Dolha, dar nu vrea să mă asculte”, a răbufnit acţionarul Vasile Turcu, care a folosit un cuvânt jignitor la adresa portarului. „Am luat goluri evitabile”, a spus şi administratorul-delegat Cornel Dinu.

SINCERITATE MAXIMĂ

Dinu: „Sunt cu o clasă sub Lucescu!”

După ce Mircea Rednic, fost tehnician la Dinamo, a spus despre Cornel Dinu că este, ca antrenor, inferior lui Mircea Lucescu, administratorul-delegat al „roşalbilor” a avut un moment de sinceritate maximă ieri, la GSP TV: „Da, sunt cu o clasă sub Mircea Lucescu!”.

Între Dinu şi tehnicianul de la Şahtior Doneţk au existat numeroase contre de-a lungul timpului. Revenind la „războiul” cu „Puriul”, oficialul de la Dinamo a spus: „Rednic are un umor hidos, de cămin cultural din preajma Hunedoarei”.

  • Rezervă la partida de aseară, Ianis Zicu a fost înjurat copios de fanii dinamovişti în pauză, în timp ce efectua mişcări de încălzire. Mijlocaşul nu a fost introdus pe teren niciun minut.
  • Constantin Dănilescu, director sportiv la Dinamo, a fost internat ieri dimineaţă la Spitalul Municipal din Bucureşti, după ce a acuzat dureri în zona stomacului. Se pare că problemele au apărut după ce oficialul a mâncat peşte.

LIGA I

Unirea Urziceni - Dinamo Bucureşti 4-4 Onofraş (1), Semedo (11), Bilaşco (70-penalty şi 90+4) / B. Fernandes (5-autogol), Andrei Cristea (8 şi 64-penalty), Torje (48)

Unirea: D. Tudor 4 - Maftei 5, Galamaz 4, B. Fernandes 4, Brandan 5, Semedo 6, I. Apostol 5 (65, Rusescu 6), Ricardo 5, S. Frunză 5, Bilaşco 8, Onofraş 6 (65, Pădureţu 5). Antrenor: Ronny Levy.

Dinamo: Dolha 4 (68, G. Curcă 5) - Molinero 5, Zivny 5, Moţi 4, Pulhac 5, Torje 7, N’Doye 6, Boştină 5 (82, L. Rus), Alexe 5, (75, Adrian Cristea 4), Andrei Cristea 8, M. Niculae 5. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Arbitri: M. Avram 6 - Oct. Şovre 6, M. Orbuleţ 6 Stadion: „Tineretului” - Urziceni; Spectatori: 5.000

DECLARAŢII DUPĂ MECI „Dacă vom pierde titlul, îl vom pierde din cauza lui Dolha! Îşi bate joc de coechipierii săi şi de fani. I-am zis lui Ţălnar să nu-l mai bage.” Vasile Turcu, acţionar la Dinamo

„Cum să dai patru goluri în deplasare şi să nu câştigi? La 4-2 nu credeam că vom fi egalaţi. Nu pot să iau eu măsuri în ceea ce-l priveşte pe Dolha. Am spus şi după meciul de la Cluj că nu l-aş mai băga în teren.”, Cristian Borcea, preşedinte executiv la Dinamo

„Am avut în buzunar cele trei puncte. Rezultatul nu este echitabil, pentru că am avut jocul în mână.”, Florin Prunea, manager sportiv la Dinamo

„Am pierdut două puncte pe mâna noastră. Se ştie foarte bine cine a greşit. În defensivă au fost greşeli mari. Cred că e cel mai bun meci din această ediţie a Ligii I.”, Cornel Dinu, administrator-delegat la Dinamo