Pe fotbaliştii dinamovişti îi aşteaptă o viaţă de câine în cele şase etape rămase de jucat până la sfârşitul actualului sezon din Liga I. Campioana „entitre“ urmează să înfrunte trei echipe cu care se află în luptă directă pentru un loc de Cupa UEFA (Poli Timişoara, Unirea Urziceni şi Rapid), două adversare tradiţionale (Steaua şi Universitatea Craiova) şi UTA.

Primul test important este programat astă-seară (ora 20.30, Naţional TV), în deplasare, contra Politehnicii. În campionat, „câinii“ nu au mai triumfat pe arena „Dan Păltinişanu“ de pe 3 octombrie 2004, când au învins cu 3-2. Partida Poli – Dinamo are ca miză calificarea în cupele europene, cele două formaţii având acelaşi număr de puncte – 49. „Este un meci de şase puncte“, a sintetizat importanţa jocului Duşan Uhrin junior, tehnicianul grupării de pe Bega.

Borcea plânge şi ameninţă


Huliţi de propriii suporteri, jucătorii de la Dinamo sunt criticaţi dur şi de cei care le plătesc salariile şi primele. La acest meci, conducerea i-a lăsat de izbelişte.

Încă afectat după eşecul din meciul de pomină cu Pandurii, scor 1-2, Cristi Borcea, preşedintele executiv al „câinilor“, nu va însoţi echipa la Timişoara. „Sunt supărat! Prea supărat pentru a-i privi în ochi după atâtea umilinţe!“, a declarat Borcea pentru site-ul oficial al clubului Dinamo.

„Mingea este în terenul jucătorilor. Nu evoluează nici suporterii, nici acţionarii. Doar fotbaliştii ne pot readuce speranţa şi zâmbetul. Nu suntem obişnuiţi să luptăm pentru locul trei! N-am făcut-o niciodată! Jucătorii au şansa să se reabiliteze în ultima parte a campionatului, când vom juca împotriva rivalelor de-o viaţă. Nu vreau să cred că nu mai există orgoliu la Dinamo!“, a mai spus Borcea. Totodată, oficialul le-a pus în vedere jucătorilor că nu le va permite să plece la vară de la echipă.

„Să nu-şi închipuie cineva că voi fi de acord cu vreun transfer. Poate doar în cazul lui Bogdan Lobonţ, dacă e vorba de o ofertă foarte avantajoasă. Explicaţia cu «lasă să treacă şi ultimele etape că vom pleca la vară în străinătate!» nu este valabilă“, le-a pus în vedere Borcea jucătorilor.

Frica păzeşte fotbalul

La următoarele două partide pe care Dinamo le va disputa pe teren propriu, cu Unirea Urziceni şi cu Universitatea Craiova, preţul biletelor de intrare va fi unul simbolic. Intenţia conducătorilor este de a-i incita astfel pe fani, care sunt aşteptaţi în număr mare la meciurile respective, împotriva jucătorilor, mizându-se pe faptul că aceştia vor juca „de frică“!

„Aş fi vrut să lăsăm intrarea liberă, însă nu e regulamentar. Vom stabili un preţ modic, un leu, şi atunci să-i vedem pe jucători cum vor evolua cu tribunele pline! Vor avea curaj să-şi bată joc de tricoul lui Dinamo în fata propriilor suporteri?!“, ameninţă Borcea.

SIGURANŢĂ

Mircea Rednic: „Dinamo va bate Steaua!“


Revenit ieri din Belgia, Mircea Rednic, viitorul antrenor al echipei Dinamo, a negat zvonurile care-l dau la echipă încă de săptămâna viitoare: „Nu vin acum la Dinamo, să fie clar! Voi sta de vorbă cu conducerea, dar contractul meu începe pe 1 iunie. Echipa nu joacă rău. A avut ghinion cu Pandurii“. Miza numirii „Puriului“ până la sfârşitul sezonului o reprezintă jocul cu Steaua, din etapa a 33-a. Într-o victorie a „câinilor“ la acest meci şi-a pus speranţele şi Ioan Andone, antrenorul CFR-ului. „Dinamo va bate Steaua şi cu Rednic, şi fără Rednic“, a comentat ieri, pentru EVZ, Rednic. (Daniel Conţescu)