Câine aruncat de la etajul zece

Câine aruncat de la etajul zece

Poliţiştii din Sibiu caută o persoană care a omorât cu cruzime un animal. Omul riscă şase luni de puşcărie.

Un sibian riscă să facă şase luni de închisoare pentru că a omorât cu cruzime un câine, pe care l-a aruncat în gol de la etajul 10. Charlie, un caniş de 12 ani, a dispărut în urmă cu două săptămâni, povesteşte Elena Cornea, proprietara câinelui. L-a căutat disperată, fără să-i dea de urmă. Abia în această dimineaţă a aflat despre sfârşitul tragic al patrupedului.

Există câţiva martori ai incidentului. Ei susţin că, acum câteva seri, Charlie lătra în faţa unui bloc de pe Strada Oştirii. "A coborât un bărbat din blocul 8, a luat câinele, apoi a urcat cu liftul până la ultimul etaj şi l-a aruncat de acolo", arată vecinii din zonă către clădirea cu zece etaje, fără însă să încerce să indice vreun posibil vinovat.

Potrivit celor care au ieşit mai apoi în stradă, câinele a supra vieţuit câteva ore impactului. S-a târât câţiva metri, ascunzându-se după o maşină, unde a murit, fiind găsit dimineaţa de elevii care mergeau la şcoala din apropiere. "Mă mir tare de ceea ce s-a întâmplat. Aici sunt mulţi iubitori de animale. Suntem vreo cinci familii care avem câini. E oribil ceea ce s-a întâmplat", spune unul dintre locatarii etajului 10 al blocului cu numărul 8.

Ne puteți urmări și pe Google News

Furat a doua oară

Elena Cornea, proprietara câinelui, va depune plângere la poliţie. Îşi descrie căţelul ca fiind unul extrem de cuminte. "A dispărut la sfârşitul lunii, ianuarie, într-o sâmbătă. Nu era agresiv, nici indisciplinat, mergea prin grădinile din împrejurimi şi stătea la scară, dacă nu eram prin preajmă să-i dau drumul înăuntru. A mai fost furat în trecut, însă după o săptămână s-a întors, probabil scăpase de la cine a fost ţinut", spune femeia.

Elena Cornea este sigură că Charlie a fost furat: ea spune că zona în care a fost găsit mort îi era extrem de cunoscută câinelui. "În apropiere e o alimentară unde mergeam des cu câinele. De fiecare dată mă aştepta afară şi porneam împreună către casă".

Până la trei luni de închisoare

Dacă poliţiştii vor reuşi să-l găsească pe cel care a aruncat câinele, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi trei ani sau amendă penală de la 1.000 la 10.000 de lei.

Pedepsele sunt reglementate de Legea pentru protecţia animalelor, adoptată în 2008.