Evenimentul Zilei > Actualitate > Cadou de Sărbători pentru italieni: se împrumută la dobânzi mai mici
Cadou de Sărbători pentru italieni: se împrumută la dobânzi mai mici

Cadou de Sărbători pentru italieni: se împrumută la dobânzi mai mici

Italia a plasat astăzi obligaţiuni în valoare de 7 miliarde de euro (9 miliarde de dolari) iar costurile de creditare ale ţării au scăzut în ultima emisiune de titluri de stat din acest an, transmite Bloomberg.

Trezoreria Italiei a vândut obligaţiuni de 2,5 miliarde de euro cu scadenţa în 2014, mai puţin decât maximul de 3 miliarde de euro stabilit pentru vânzare, la un randament de 5,62%, în scădere faţă de 7,89% la precedenta emisiune de bonduri, din 29 noiembrie. De asemenea, s-au vândut obligaţiuni de 2,5 miliarde de euro cu scadenţa în 2022, la un randament de 6,98%, faţă de 7,56% luna trecută, şi bonduri de 2 miliarde de euro, cu maturitate în 2021.

Emisiunile de titluri de stat ale Italiei vin după ce BCE a decis, săptămâna trecută, să ofere băncilor fonduri nelimitate pe trei ani. Măsurile BCE au ajutat emisiunile de obligaţiuni ale Italiei de miercuri şi joi, a declarat Nicholas Spiro, director la Spiro Sovereign Strategy în Londra.

Ieri, Guvernul Italiei a obţinut 9 miliarde de euro din vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa pe termen scurt, cu un randament de doar 3,25%, faţă de 6,5% luna trecută, pe fondul măsurilor dure de austeritate adoptate de premierul Mario Monti, care au dus la creşterea încrederii investitorilor.

CITIŢI ŞI:

  • Italia luptă disperată cu criza. Lista măsurilor de austeritate
  • Italia, urmărită de FMI
  • Italia întră în grevă! Sindicatele resping măsurile de austeritate
  • Monti: Sper ca Italia să atingă echilibrul bugetar în 2012
  • Să vedeţi criză! Ce înseamnă penalizarea Italiei pentru noi
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: