Avocaţii Ioan Unguraş şi Constantin Graur au cerut, în 2004, Primăriei Petroşani concesionarea unei suprafeţe de 250 de metri pătraţi pentru a-şi construi cabinete de avocatură.

Cererea lor a fost aprobată cu condiţia ca suprafaţa de teren să fie împărţită în patru parcele egale, care să fie licitate simultan. Cei doi avocaţi au câştigat tot terenul şi s-au apucat de construit. Spaţiul pentru care ceruseră autorizaţie li s-a părut insuficient, motiv pentru care au mai înălţat un etaj, deşi nu aveau autorizaţie pentru extindere. Astfel, s-a ajuns la vilă impunătoare, înaltă cât sediul Judecătoriei Petroşani, fără să sesizeze cineva faptul că imobilul avocaţilor încalcă Legea 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor.

„Susţin că această construcţie este emblematică pentru Petroşani şi nu o ruşine. Este legală, intabulată, cu toate taxele şi impozitele plătite la zi“, susţine avocatul Ioan Unguraş.

De cealaltă parte, autorităţile locale refuză să comenteze situaţia pe motiv că vila a fost construită de mult şi nu-şi mai amintesc. „Nu pot spune absolut nimic despre acest imobil pentru că nu ştiu nimic“, spune viceprimarul Claudiu Cornea, care până la ocuparea acestei funcţii a fost coleg de barou cu cei doi avocaţi.