Buzaul, fara licenta, FC National in Liga I?

Buzaul, fara licenta, FC National in Liga I?

In fotbalul romanesc se duce o lupta dura si fara scrupule pentru un loc sub soarele Ligii I.

Comisia de Licentiere din cadrul FRF a anuntat ieri ca doar sase echipe din esalonul secund au depus documentatia pentru a obtine licenta pentru prima divizie: Forex Brasov, Petrolul Ploiesti, CS Otopeni si Sportul Studentesc, din Seria I, carora li s-au adaugat Universitatea Cluj si Dacia Mioveni, din Seria a II-a.

Daca in Seria a II-a situatia s-a limpezit (Universitatea Cluj este matematic promovata, iar Dacia Mioveni este cu un picior in prima liga), situatia e incurcata in Seria I. Cu doua etape inainte de final, primele doua pozitii sunt ocupate de Delta Tulcea si Gloria Buzau, formatii care n-au primit licenta.

Daca cele doua echipe isi vor pastra locurile si dupa runda a 34-a, favorizate vor fi Ceahlaul Piatra-Neamt si FC National, care au retrogradat din Liga I, dar regulamentele in vigoare le permit sa ramana pe prima scena. Numai ca nici alte echipe din „B” nu stau degeaba si participa la licitatia pentru locul ocupat de buzoieni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii de la Petrolul Ploiesti (ocupanta pozitiei a patra, la trei puncte de trupa lui Ion Viorel) sunt dispusi, se pare, sa puna la bataie 200.000 de euro pentru ca jucatorii de la Gloria sa piarda etapa viitoare! Rezultatul ar ajuta Petrolul, care, daca va prinde locul doi, va urca in prima liga in detrimentul „bancarilor”.

Ceahlaul e sigura de promovarea Deltei si se pregateste intens pentru un nou sezon in Liga I. Nemtenii l-au convins pe antrenorul Viorel Hizo sa revina sub Pietricica. „Dulaul” si-a dat ieri demisia de la FC Vaslui.