Bute: "A sosit momentul să boxez în România"

Bute: "A sosit momentul să boxez în România"

Pugilistul român Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie în varianta IBF, a sosit în această după-amiază în România. Bute a susţinut o conferinţă de presă chiar la aeroport. În această seară, Bute a fost prezent la emisunea "Naşul", pe B1 TV.

Lucian Bute s-a întors acasă alături de părinţii săi, care au asistat în premieră la un meci disputat de fiul lor la profesionişti. Bute va sta în România trei săptămâni, după care se va întoarce în Canada. Lucian Bute a spus că următorul său meci are şanse mari să se dispute la Bucureşti. "N-am mai boxat pe stadion" "Îmi doresc foarte mult să boxez în România şi cred că a sosit momentul ca eu să boxez aici. Din câte am văzut, cei de la Interbox sunt de acord cu organizarea unui astfel de meci şi sper ca până la urmă el să se realizeze. Nu ştiu exact unde ar putea fi organizat un asemenea meci pentru că cea mai mare sală din România este Polivalenta, unde intră 4.000-5.000 de spectatori. Dacă acest meci se va ţine pe un stadion, va fi mult mai diferit pentru că eu nu am boxat niciodată afară. Sper totuşi ca meciul să aibă loc într-un loc unde pot veni cât mai mulţi suporteri", a spus Lucian Bute. Bute a mărturisit că nu se teme de niciun adversar pentru viitorul său meci. "Eu sunt deschis să boxez împotriva oricărui adversar indiferent de numele acestuia. Eu mă consider cel mai bun pugilist la categoria supermijlocie şi cel mai greu adversar sunt chiar eu. În rest, sunt pregătit să boxez împotriva oricui", a mai spus el. "Gala ar costa 3-4 milioane de euro" Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a confirmat şi el faptul că Bute are mari şanse să se bată în România. "Pot să spun că 97 la sută următorul meci al lui Bute va avea loc în România. Nu se ştie exact data la care va avea loc însă noi ne-am dori undeva prin 24 iulie. Rămâne de discutat locul în care va avea loc acest meci pentru că în Bucureşti nu avem deocamdată o sală prea mare. Vom lua în calcul disputarea meciului pe un stadion. Cele trei procente care au mai rămas până la sută la sută le-am lăsat pentru că mai avem câteva aşteptări din partea autorităţilor române de la nivel înalt", a spus Obreja.

Rudel Obreja a dezvăluit şi câţi bani ar costa o gală în care Bute şi-ar pune la bătaie titlul mondial IBF. "Organizarea unui meci al lui Lucian Bute în România se ridică la costuri întrei trei şi patru milioane de euro, suma fiind determinată de locul în care se va disputa meciul şi de adversarul pe care îl va întâlni. Încă nu cunoaştem exact adversarul, avem câteva variante, însă deocamdată suntem în discuţii", a mai spus Rudel Obreja.

Ne puteți urmări și pe Google News