Bute e pregătit să meargă la Nottingham

Bute e pregătit să meargă la Nottingham

Pugilistul român Lucian Bute spune că e gata să meargă acasă la britanicul Carl Froch pentru a-și apăra titlul mondial IBF la "supermijlocie". Bute se află de o săptămână la Miami, acolo unde pregătește de câțiva ani marile sale lupte.

Lucian Bute, 31 de ani, a demarat pregătirile pentru următorul său meci. Deși nimic nu e bătut încă în cuie, cel mai probabil Bute își va încrucișa mănușile cu britanicul Carl Froch, 34 de ani.

Partida ar urma să se dispute în aprilie, dar nu se știe unde. Într-un interviu acordat site-ului american boxinginsider.com, Bute vorbește despre lupta sa cu Froch, îl laudă pe britanic și spune că nu se teme să meargă la el acasă.

"Cu toată experienţa pe care am acumulat-o, cred că este timpul să boxez şi departe de casă, de locurile mele. Ştiu că nu va fi uşor şi că va fi o experienţă specială, dar sunt pregătit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ştiu cum este să lupţi în faţa a 15.000 de susţinători şi a o sută de adversari. Dacă merg la Nottingam, va fi invers. Cred că voi căpăta energie într-o asemenea situaţie.

Voi fi mai furios, mai puternic. Ar fi o provocare mai mare să obţin un succes în deplasare. Va fi bine pentru mine. Froch e un luptător incredibil. Este puternic, are o determinare foarte bună, nu se dă la o parte de la bătaie. Îi place să pună presiune pe adversari tot timpul. Cred că dacă cineva stă drept în faţa lui, va întîmpina probleme uriaşe. Este curajos, are o dorinţă imensă de a cîştiga. Cred că va fi un meci pe cinste", a spus Lucian Bute.

Românul își va pune la bătaie pentru a zecea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, un titlu pe care l-a cucerit 19 octombrie 2007 după o luptă cu Alejandro Berrio.