Bush, intampinat cu pietre

Bush, intampinat cu pietre

Aproximativ 200 de manifestanti  au atacat cu pietre ieri sera consulatul american de la Sao Paulo, pentru a protesta fata de vizita lui Bush, informeaza AFP.

Cu cateva ore inainte de sosirea presedintelui american, manifestantii au aruncat timp de cinci minute cu pietre, bucati de fier, lemn si borcane cu vopsea rosie in fatada cladirii consulatului.

Un agent de securitate a fost ranit la brat in timp ce incerca sa opuna rezistenta manifestantilor, care s-au declarat membri ai Partidului Socialism si Libertate (PSOL) si care s-au imprastiat rapid la sosirea politiei.

Bush a sosit aseara in Brazilia, prima etapa a unui turneu in America Latina destinat sa contracareze antiamericanismul puternic de pe continent, favorizat de sosirea la putere a unor aliati ai lui Hugo Chavez in tarile din regiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miscarile de stanga braziliene, in special Partidul Muncitorilor (PT) aflat la putere si Miscarea Celor Fara Pamant, au promis ca vor sfida impresionantul dispozitiv de securitate mobilizat pentru venirea lui Bush.

Stanga a anuntat ca intentioneaza sa adune azi 50.000 de persoane, pentru a protesta fata de intalnirea presedintelui brazilian cu Bush.

Un mars al femeilor desfasurat ieri s-a transformat intr-o manifestatie anti-Bush la care au luat parte peste 30.000 de persoane.

Turneul lui Bush nu provoaca proteste doar in Brazilia.

Miercuri, o manifestatie a studentilor si liceenilor de la Bogota impotriva venirii presedintelui american a degenerat in ciocniri cu politia.