Bulevardul Uranus înaintează ilegal spre Parlament

Bulevardul Uranus înaintează ilegal spre Parlament

Primăria Capitalei a început demolarea clădirii din Calea Griviţei nr. 119 pentru a face loc noului bulevard Uranus. Asta, deşi instanţa a suspendat autorizaţia de demolare.

Imobilul face parte din ansamblul monument istoric Calea Griviţei, au explicat arhitecţii contactaţi de EVZ. Până în prezent, muncitorii  au scoas tâmplăria de la parter si etajul doi şi au "îmbrăcat" clădire în pânză pentru ca trecătorii să nu mai vadă ce se întâmplă înăuntru.    "Demolarea se face în baza autorizaţiei de desfiintare nr. 38/04.02.2011 şi a unui aviz emis de Direcţia pentru Cultură Bucureşti pe 15 martie 2011. Atât autorizaţia cât şi avizul se bazează pe PUZ Berzei-Buzeşti, anulat de Tribunalul Bucureşti pe 12 aprilie 2011 şi suspendat de Tribunalul Cluj pe 26 aprilie 2011" potrivit preşedintelui Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", Nicuşor Dan.   Acesta a explicat că, după fiecare din aceste decizii ale instanţelor, Asociaţia a solicitat:

  • Primăriei Municipiului Bucureşti să revoce autorizaţia de desfiinţare
  • Direcţiei pentru Cultură Bucureşti să revoce avizul de desfiinţare
  • Înspectoratului de Stat în Construcţii să oprească lucrările de desfiinţare.

"Chemat pe şantier, ieri-14 mai 2011, Inspectoratul de Stat în Construcţii a refuzat să sisteze lucrările, afirmând că este responsabilitatea Ministerului Culturii să sisteze lucrările care se fac în baza unui aviz pe care l-a dat prin structura sa locală Direcţia pentru Cultură Bucureşti", au explicat reprezentanţii ONG-ului.   În cazul demolării clădirii, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a precizat că va face plângere penală împotriva semnatarilor autorizaţiei de construire (Sorin Oprescu, Gheorghe Patrăşcu, Tudor Toma, Mădălin Dumitru) şi a semnatarilor avizului de desfiinţare (Daniel Chereches, directorul Direcţiei pentru Cultură Bucureşti şi specialistul care a întocmit avizul de desfiinţare).

Ne puteți urmări și pe Google News