De la vârsta de 14 ani a început să fie tot mai interesat de fotografie, drept urmare a absolvit Cursul de Fotografie Comercială al Universităţii Politehnice din Tokyo. A vizitat Bucureştiul pentru prima dată în anul 1993 şi a venit în fiecare an ca turist. În urmă cu cinci ani s-a mutat aici definitiv. Bucureştiul nu s-a dovedit tărâmul făgăduinţei, dar i-a dat şansa lui Tomo să practice exact ceea ce iubeşte mai mult, să lucreze ca fotograf liber-profesionist. Rar se lasă surprins de obiectivul aparatului de fotografiat al altora şi îi displace să modifice o fotografie în Photoshop, deoarece spune despre sine că este fotograf, nu operator Photoshop. Interesant este că în Japonia acestea sunt considerate două meserii complet diferite.

Anul trecut, odată cu achiziţia unui nou aparat de fotografiat, s-a gândit să înceapă ceva inedit. „Ceva ca o temă şcolară pentru mine însumi, care să-mi folosească şi pe care să fiu nevoit să o fac în fiecare zi. Şi în plus să nu mă coste nimic. În aceste condiţii, ceea ce puteam face a venit de la sine: să fotografiez oraşul în care locuiesc şi oamenii pe care îi întâlneam zilnic. Cu alte cuvinte, să ţin un jurnal fotografic şi, drept «mărturie», să postez în fiecare zi pe un site de socializare acele fotografii. Aceasta a fost ideea de la care am pornit pentru Bucharest Today”, spune Tomo Minoda.

Şi-a propus să fotografieze mai ales lucrurile obişnuite, de zi cu zi, neinteresante. „A fotografia ceva considerat frumos de către oricine nu este un lucru rău, fără îndoială, dar a face o fotografie minunată pornind de la un lucru neinteresant este o provocare ce merită încercată, de mare dificultate, care face dovada abilităţilor şi tehnicii fotografului. În plus, şi acel ceva «neinteresant» îşi are totuşi raţiunea sa de a fi”, afirmă fotograful. „A 60-a parte dintr-o secundă înseamnă 0,016666 secunde. Dacă reuşeşti să imortalizezi într-o imagine ceea ce se întâmplă în acea fracţiune de secundă, acea clipă devine eternitate. Acest adevăr simplu şi frumos cred că reprezintă farmecul fotografiei. Se naşte o breşă atunci când priveşti realitatea şi fotografia care o înfăţişează. Este ceva extrem de profund, asemănător cu semnificantul şi semnificatul lui Saussure. A trecut mai bine de un an când mi-am propus să fotografiez zi de zi ceva şi am ajuns să fac această expoziţie. Le mulţumesc celor care m-au ajutat când fotografiam, celor care s-au lăsat fotografiaţi, dar şi curatorului expoziţiei, Claire van Els, pentru că nu este nimic mai neplăcut pentru mine decât să aleg din fotografiile proprii. Ea a reuşit să strângă cele mai bune 23 de fotografii din 2000”, a încheiat Tomo Minoda.

Expoziţia este deschisă în fiecare zi de la 16.00 la 20.00 până pe 10 octombrie.