Bucătari români, la Săptămâna Gastronomiei în Spania
- Adam Popescu
- 9 februarie 2009, 12:00
Ultimul eveniment care a avut loc în cadrul uneia dintre cele mai mari comunităţi de români din Spania, la Alcala de Henares, a reunit bucătării şi meniuri ale restaurantelor din regiune.
Săptămâna Gastronomiei a devenit deja un succes, la aceasta participând 22 dintre cele mai cunoscute restaurante sau taverne locale. Printre maeştrii bucătari s-au numărat şi doi români. Este vorba despre Daniel Duca, bucătar-şef la Oliver´s, şi Doina Rosu, bucătar-şef la restaurantul La Galatea.
Doina Rosu a pregătit pentru acest festival desfăşurat în perioada 2-9 februarie, un meniu fix care a cuprins antreuri (Canapé de Manzana al Cabrales, Rollitos de Salmon Crujiente con Caviar), felul principal (Capon Relleno con Peras y Ternera Brava) şi un desert apetisant, toate reprezentând tradiţii culinare spaniole. Restaurantul în care aceasta lucrează mai oferă şi ciorbiţe româneşti tradiţionale, mititei, sărmăluţe în frunză de viţă cu smântână sau tochitură moldovenească. Preţurile sunt moderate, ambele restaurante sunt decorate cu gust, ospătarii fiind, în marea lor majoritate români.