Bubu, minunea care a venit de 1 Mai

Bubu, minunea care a venit de 1 Mai

De anul trecut, familia Ripa din Bacău nu mai sărbătoreşte 1 Mai cu mici şi bere, ci cu tort, dulciuri şi veselie.

"Pe 1.05.2010 a venit pe lume minunea noastră, Mihnea Ştefan", spune mândră Alina despre unicul ei fiu.

La un an şi şapte luni, Mihnea, sau Bubu, cum îi spun părinţii, este un copil activ, îi place sa deseneze, să danseze şi, aşa cum este normal pentru vârsta lui, să se joace cât mai mult. Îi plac jucăriile educative cu butoane şi sunete, dar şi maşinuţele suficient de mari încât să se poată plimba cu ele.

E "pe ritm"

Ne puteți urmări și pe Google News

La televizor, preferă să se uite la reclame, în detrimentul desenelor animate. Chiar dacă este implicat în alte activităţi, atunci când începe o reclamă, lasă tot, merge în faţa televizorului şi dansează pe tot parcursul reclamei, iar mama spune că este "perfect pe ritm".

Alina crede că i-a insuflat celui mic pasiunea pentru muzică încă de când era însărcinată şi asculta cu plăcere Second Waltz-ul lui Shostakovich, niterpretat de André Rieu şi orchestra sa.

Acum îi cântă tot felul de cântecele potrivite pentru vârsta lui ori de câte ori îl simte agitat. "Cel mai uşor se linişteşte când îi cânt", spune fericita mămică.

Ştie deja 70 de cuvinte şi e mare amator de poveşti

Bubu are un vocabular destul de dezvoltat pentru vârsta lui şi e tare vorbăreţ. "Ştie în jur de 70 de cuvinte şi începe să le lege între ele", spune mama, care pune acest lucru pe seama poveştilor pe care i le citesc ea şi soţul, încă de când avea numai trei săptămâni. De când se ştie, Mihnea a auzit de la poveştile lui Hans Christian Andersen, la basmele populare româneşti.

Vorbeşte zilnic cu copiii pe care îi întâlneşte în parc şi îi povesteşte în fiecare după-amiază mamei ce a făcut toată ziua.

Cea mai mare slăbiciune a lui Bubu este tati, căruia îi simte lipsa de câte ori acesta lucrează până târziu şi pe care îl strigă când aude telefonul sunând.

Principala calitate a lui Bubu este ambiţia, crede mama. Îi place să demonteze jucăriile şi telecomada de la televizor şi nu se lasă până nu le asamblează înapoi de unul singur. "E un copil perfect, aşa cum e fiecare copil pentru părinţii lui", conchide Alina.