Programul Street View a fost lansat de Google în Marea Britanie, luna trecută, şi permite utilizatorilor să aibă o vedere de ansamblu a străzilor din 25 de oraşe, incluzând clădiri, trafic sau oameni.
 
Deşi în momentul lansării compania Google a promis că va proteja identitatea persoanelor, au existat şi scăpări, astfel că mai multe imagini în care oameni a căror identitate nu a fost protejată apăreau în situaţii jenante: un bărbat care ieşea dintr-un sex-shop sau altul căruia i s-a făcut rău în faţa unui bar.

Presa din Marea Britanie a anunţat că o femeie a intentat divorţ, după ce maşina soţului ei a fost văzută, prin programul "Street View", parcată în faţa casei unei alte femei.

Locuitorii unui oraş s-au revoltat şi au încercat să blocheze funcţionarea camerelor, pretextând că acest sistem le permite hoţilor să le ţină locuinţele sub supraveghere.

"Într-o lume în care aproape oricine are cont pe Tweeter sau Facebook sau chiar propriul blog, este foarte important să fie făcută o abordare de bun-simţ în ceea ce priveşte Street View şi pericolul pe care îl reprezintă acest program", a declarat  David Evans, senior manager  la Serviciul de Protecţie a Datelor, în încercarea de a asigura că acest sistem nu contravine legislaţiei privind încălcarea dreptului la imagine.

Un alt argument în favoarea Street View a fost şi acela că nu există nicio lege care să interzică să fotografiezi oameni pe stradă, cu condiţia ca fotografiile să nu fie făcute pentru a fi folosite împotriva persoanei respective.