Anunțul a fost făcut atât de premierul britanic Boris Johnson, cât și de președintele Comisiei Europene, JeanClaude Jucker.

Locatarul din Downing Street 10 a scris, pe Twitter: „Am ajuns la un acord just care ne va ajuta să recăpătăm controlul. Acum Parlamentul britanic ar trebui să finalizeze Brexitul sâmbătă, astfel încât să ne putem ocupa de alte priorități, precum costul vieții, criminalitatea și mediul”.

La rândul său, Juncker a declarat că este un acord just și echilibrat. „Când există voință, există un acord. Și noi avem unul! Este un acord corect și echilibrat pentru Uniunea Europeană și Marea Britanie, care demonstrează dorința noastră de a găsi soluții”, a mai spus Juncker.

El a recomandat Consiliului European să susțină acest acord.

Nu se cunosc încă detaliile acestui document, care vor fi făcute publice, probabil, în cursul acestei zile.

În scrisoarea transmisă președintelui Consiliului European, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker precizează că negociatorii au ajuns la un acord atât pe un protocol revizuit în ceea ce privește Irlanda și Irlanda de Nord, cât și pe un nou text al declarației politice privind viitoarele relații dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Ambele texte au fost aprobate de Comisia Europeană, iar premierul britanic Boris Johnson a semnalat că este de acord cu cele două documente, mai scrie Jean-Claude Juncker în scrisoarea sa.

Președintele Comisiei Europene insistă că este timpul ca acest proces de retragere a Marii Britanii să ajungă la o maturitate, pentru ca negocierile dintre cele două părți să înainteze spre stabilirea viitoarelor relații dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, potrivit Rador.