Evenimentul Zilei > EVZ Play > Brazilia: samba no, trabajo si
Brazilia: samba no, trabajo si

Brazilia: samba no, trabajo si

Sud-americanii n-au făcut ieri show, în partida cu portughezii, terminată la egalitate (0-0). Dintr-o mare producătoare de spectacol, echipa lui Dunga s-a transformat într-una muncitoare.

Din Grupa G, Brazilia şi Portugalia merg la braţ în optimile de finală ale Cupei Mondiale, lăsându-le pe dinafară pe Coasta de Fildeş şi pe Coreea de Nord.

În duelul direct de ieri, cele două superputeri ale fotbalului mondial n-au oferit spectacolul aşteptat. Sud-americanii au avut posesia balonului, dar nu s-au dat peste cap să marcheze, fiind calificaţi, la fel ca şi lusitanii, înainte de ultima etapă din faza grupelor.

Cu zestrea de şase puncte strânsă după prime două runde, reprezentativa Seleçao s-a mul ţumit să nu piardă, în condiţiile în care şi portughezii au fost şi ei fericiţi să plece de la Durban cu o remiză de palmares în faţa cvintuplei campioane mondiale.

Avându-l pe Carlos Dunga selecţioner, Brazilia a devenit o echipă muncitoare, disciplinată, prea puţin dispus să producă show-ul cu care ne-a alintat în trecut şi care a făcut-o cea mai iubită, dar şi cea mai titrată naţională din lume. La rândul lui un fost mijlocaş la închidere, Dunga şi-a betonat apărarea şi a ridicat ziduri vii la centrul terenului, iar în atac trimite de obicei un singur "mingicar", Robinho (absent ieri), şi un "vârf" cu instinct de "killer", Luis Fabiano.

Portughezii au aşteptat miracolul de la Cristiano Ronaldo, căruia nu pare să-i iasă prea bine paşii la acest turneu final, pe care însă declara că doreşte să-l câştige.

Nord-coreenii se întorc acasă umiliţi

În celălalt meci al Grupei G, Coasta de Fildeş "i-a demolat" rapid pe năpăstuiţii nord-coreeni, învinşi şi în etapa trecută, cu 7-0, de portughezi. La pauză, ivorienii aveau deja 2-0, iar până la final au mai punctat o dată. Pe asiatici îi aşteaptă vremurile grele la întoarcerea acasă, mai ales că vecinii şi rivalii lor au izbutit calificarea în faza următoare a întrecerii,în timp ce ei se întorc de la Mondiale cu tolba plină de goluri (12) şi fără niciun punct adunat. Şi ivorienii părăsesc prematur competiţia, deşi aveau năzuinţe mari.

Favoriţii lui Hagi, eliminaţi

Destui şi-au pus speranţe în echipa lui Drogba (inclusiv Gică Hagi, care opina înaintea competiţiei că ivorienii ar putea fi surpriza turneului final). Coasta de Fildeş a luat însă plasă la acest Mondial şi întregeşte şirul de formaţii africane care au dezamăgit la Mondiale (doar Ghana a reuşit să depăşească faza grupelor, urmând să înfrunte SUA în "optimi").

5 titluri mondiale
are în palmares naţionala de fotbal a Braziliei (1958, 1962, 1970, 1994 şi 2002)

PORTUGALIA – BRAZILIA 0 – 0

PORTUGALIA: Eduardo 5, R. Costa 4, B. Alves 5, R. Carvalho 5, Duda 6 (54, Simao 5), Danny 6, Tiago 5, Pepe 5 (64, P. Mendes 5), R. Meireles 5 (87, Veloso), F. Coentrao 5, C. Ronaldo 5.
Antrenor: Carlos Queiroz

BRAZILIA: J. Cesar 6, Maicon 6, Lucio 6, Juan 5, Bastos 5, D. Alves 5, G. Silva 6, F. Melo 5 (45, Josue 5), Nilmar 5, Baptista 6 (82, Ramires), Luis Fabiano 6 (85, Grafite).
Antrenor: Carlos Dunga

Arbitri: B. Archundia (Mexic) 7 – H. Vergara (Canada) 7, M. Torrentera (Mexic) 7

Stadion: "Durban" – Durban; Spectatori: 65.000